Fotoclub Fixed Focus exposeert bij Arsis

Foto: Jan

Voor de vierde keer al weer houdt Fotoclub Fixed Focus zijn jaarlijkse expositie bij Arsis aan de Kometenlaan 38 te Bergen op Zoom.

Zaterdagmorgen werd de expositie geopend door de Bergse wethouder Patrick van der Velden en zaterdag en zondag kunnen de foto’s bewonderd worden.

De eenentwintig leden van Fixed Focus lieten een mooie variatie aan stijlen en onderwerpen zien, van abstract en macro- tot landschaps– en natuurfotografie.

De wand vol foto’s met het thema ‘lijnenspel’

De secretaris van de fotoclub, Jan Schetters, vertelde dat drie fotografen al een Arsis prijs gewonnen hadden. Kunstenaars van Arsis hadden de inzendingen in drie categorieën, op met name de kunstzinnige inhoud van de geëxposeerde foto’s, beoordeeld. De categorieën zijn: individuele foto’s, themafoto’s en audiovisuele presentaties.

De prijs voor de beste individuele foto’s ging naar Wilfried Lamair die niet alleen prachtige foto’s had maar die ook in een eigen stijl lijst presenteerde. De winnende foto is een foto van een straatmuzikant voor de kathedraal in Straatsburg.

De straatmuzikant van Wilfried Lamair

Aan de muur van de expositie ruimte hingen de thema foto’s. Het thema voor deze expositie was ‘lijnenspel’. De prijs voor de beste themafoto ging naar Ria Mens voor een foto van door de wind in het zand gemaakte lijnen op het strand  op Ameland met de schaduw van het duingras dat door de stand van de zon en de weerkaatsing op het zand de bijzondere blauwe kleur heeft.

De strandfoto van Ria Mens

In een aparte ruimte werden continue de audiovisuele presentaties getoond van een aantal deelnemers. De winnaar in deze categorie werd Lineke Flinkenflögel die het leven van een krant als onderwerp had.

Het leven van een krant door Lineke Flinkenflögel 

Naast het werk van de leden van Fixed Focus werd er ook werk van deelnemers aan de Fixed Focus workshop getoond. Dit jaar was de fotoworkshop door Fixed Focus bestemd voor vrijwilligers bij diverse organisaties. Na afloop van de workshop konden de deelnemers een foto insturen voor een fotowedstrijd. De prijs bij de vrijwilligers ging naar Regillio Ellensburg met een landschapsfoto.

De foto’s van de workshop deelnemers met rechtsonder de winnende foto

De expositie is zondag de 14e oktober nog te bezoeken 11:00 tot 17:00 uur in de vaste expositieruimte van Arsis aan de Kometenlaan 38 te Bergen op Zoom.

De posterfoto is gemaakt door Margje Altena en is een van achteren belicht bleekselderij

Reacties