Bibliotheek Het Markiezaat verwent bezoekers met gratis boek

Bibliotheek Bergen op Zoom
Foto: Jan Krijtenburg

In november hebben de bibliotheken in Nederland de campagne Nederland Leest op het menu staan, zo ook de Bibliotheek Het Markiezaat.

Dit keer staat het thema Voeding centraal. Volwassen bezoekers krijgen deze maand het boek Je bent wat je leest cadeau. Biebleden hebben een streepje voor en ontvangen daarnaast het boekje De bieb kookt over… Wees er snel bij, want op=op. De bibliotheek daagt ook iedereen uit om mee te doen aan de kruidnotenbakwedstrijd.

Je bent wat je leest

Je bent wat je leest is een heerlijk geschenk vol sappige verhalen, verfrissende passages en een zoete afsluiter die vertellen wat Nederland eet en leest. Niemand minder dan Rosanne Hertzberger, Joël Broekaert, Pierre Wind, Charlotte Kleyn en Marion Pauw benaderen het thema Voeding vanuit hun eigen expertise en stijl. Zo vormt het boek een verfijnd menu met fictie, non-fictie, spanning, wetenschap én heerlijke recepten natuurlijk.

De bieb kookt over… recepten voor een heerlijk winters avondje

De bieb kookt over… is een smakelijk thema-boekje met een vijftal eenvoudige recepten om de winterse gezelligheid te vieren. Het grappige van dit winterse menuutje is dat alle recepten bij elkaar passen én dus tegelijk of afzonderlijk van elkaar gegeten kunnen worden. De bieb kookt over… is een speciale uitgave van Gertrude kookt & Bregje bakt i.s.m. de Bibliotheek Het Markiezaat in het kader van Nederland Leest.

Kruidnotenbakwedstrijd

In het receptenboekje De bieb kookt over… van Gertrude en Bregje staat een recept van een simpele kruidnoot. De bibliotheek daagt iedereen uit om een eigen variatie te verzinnen! Stuur het recept op naar [email protected] of lever het in bij één van onze vestigingen. Neem vervolgens het baksel mee naar de proeverij op zaterdag 24 november om 10:30 uur (de Bibliotheek Steenbergen) of zondag 25 november om 13:00 uur (de Bibliotheek Bergen op Zoom). Deelnemers dienen aanwezig te zijn tijdens de jurering. De jury kiest tijdens de proeverij een winnaar uit! Het winnende recept wordt gekroond en is daarna te verkrijgen bij Bakkerij Ton van Hees in Steenbergen en Lunchcafé Gewoon bij Sjuul in Bergen op Zoom.

Reacties