29 december, Triple-B Back to the Blues

Triple-B
Foto: Triple-B

Op zaterdag 29 december vanaf ongeveer 21.00 uur zal Triple-B optreden bij café Het Witte Paard in Belgisch Putte.

De Putse blues en rockband Triple-B timmert inmiddels alweer vanaf 2010 aan de muzikale weg.
Triple-B is begonnen als blues band. De twee vrienden Peter en Ben die elkaar regelmatig tegen kwamen in het Putse dweilband leven besloten om de muzikale stoute schoenen aan te trekken en een blues band te gaan starten. Op toevallige wijze kwamen ze de Putse zangeres Viola tegen die op zoek was naar een band. Een Putse drummer en bassist werden gevonden, de naam Triple-B verzonnen wat staat voor Border Blues Band en Triple-B was geboren.

Blues

Op de altijd gezellige repetities werden nummers van Eric Clapton, Gary Moore, BB King ,Susan Tedeschi en vele andere lekkere bluesmuziek ingestudeerd en regelmatig werd er opgetreden in diverse regionale cafés.

Echter vaak op die optredens kwamen vooral de vrouwelijke fans vragen of Triple-B geen muziek van Anouk of Ac Dc enz. konden spelen want dan konden ze lekker dansen. Tja helaas waren die dames de bluesmuziek naar een setje een beetje beu. Met een beetje pijn in de blues harten werd er besloten om dan ook maar enkele bekende rocknummers aan het repertoire toe te voegen.

Rock

Omdat dit wel aansloeg kwamen er steeds meer nummers bij van o.a. Dire Straits,Fleetwood Mac Blondie ,Kiss en nog vele andere lekkere bekende rocksongs.
In de setjes zaten nog wel enkele blues nummers maar dat werd steeds minder.
Omdat Triple-B meer rock gingen spelen werd drummer Ron en bassist Kees bekend van de beroemde band Garfield toegevoegd en in deze samenstelling speelt de band nu al vele jaren.
Inmiddels heeft Triple-B dan ook drie volledige rock sets die ze regelmatig op optredens ten gehore brengen.

Back to the Blues

Maar toch bleven alle leden de blues missen. Daarom werd onlangs besloten om ook dat repertoire weer op te pakken en werden er twee blues sets toegevoegd.
Aan de eigenaresse Tonny van café Het Witte Paard in Belgisch Putte waar Triple-B al een paar keer had gespeeld werd gevraagd of de band bij haar een try-out mocht verzorgen. En sympathieke kasteleinsvrouw Tony had daar wel oren na.
Op zaterdag 29 december vanaf ongeveer 21.00 uur zal Triple-B dan ook gaan optreden bij café Het Witte Paard.
Voor de vrouwelijke fans, het is een blues avond! Dus verzoekjes van Anouk enz. worden niet gespeeld!

Hou je van blues? Kom gezellig op 29 december naar Café Het Witte Paard Grensstraat 2, Putte-Kapellen, België. (https://www.facebook.com/events/2209066859368860/)

Nieuwjaars party

Deze nummers kunnen de liefhebbers weer op zondag 6 januari 2019 vanaf ongeveer 17.00 uur horen in café De Roskam in Nederlands Putte waar Triple-B dan weer hun traditionele Nieuwjaars party zal gaan verzorgen.

Hou je van rock? Kom dan gezellig op 6 januari 2019 naar café De Roskam Antwerpsestraat 23 in Nederlands Putte. (https://www.facebook.com/events/187572018847565/)

Hou je van blues en rock? Dan kom je toch gezellig naar beide optredens?
Triple-B, bleust het oude jaar uit en rockt het nieuwe jaar in.

Meer info over Triple-B: www.bluesbandtriple-b.nl

Reacties