Voorleeswedstrijd: Wie wordt de eerste VoorleesHeld van Het Markiezaat?

Bibliotheek Bergen op Zoom
Foto: Jan Krijtenburg

Zaterdag 26 januari organiseren de VoorleesExpress en de Bibliotheek Het Markiezaat de eerste voorleeswedstrijd voor volwassenen.

Wie wordt de VoorleesHeld van het Markiezaat? De spannende wedstrijd begint om 13.00 uur in de Bibliotheek Bergen op Zoom.

Gezocht: VoorleesHelden in de dop

Iedereen van 16 jaar en ouder die beschikt over superkrachten op het gebied van voorlezen kan meedoen. Deelnemers lezen tijdens de wedstrijd een fragment voor uit hun favoriete (prenten)boek voor kinderen van 3 t/m 8 jaar. De winnaar gaat met de titel VoorleesHeld 2019, een prachtige Voorleescape én de eeuwige roem naar huis.

VoorleesHelden kunnen zich aanmelden via [email protected]

Gezocht: LuisterHelden

Alle kinderen tussen 3 t/m 8 jaar die graag luisteren naar mooie, leuke, spannende, gekke verhalen mogen deze wedstrijd niet missen. Ook (groot)ouders zijn natuurlijk van harte welkom. LuisterHelden kunnen zich aanmelden via [email protected]

Gevonden: JuryHelden

De jury bepaalt wie de felbegeerde titel in de wacht weet te slepen. De juryleden zijn al gevonden. Wethouder Barry Jacobs van de gemeente Bergen op Zoom zit in ieder geval in de jury. De andere juryleden blijven nog even geheim.

Nationale Voorleesdagen

De voorleeswedstrijd wordt gehouden in het kader van de Nationale Voorleesdagen van 23 januari t/m 2 februari. Voorlezen is elke dag een feest! Samen genieten van een boek is plezier voor twee. Het is niet alleen een heerlijk moment, maar het heeft ook een positief effect op fantasie, woordenschat en tekstbegrip.

Reacties