17 februari 2019: ’t Onderonske geeft jubileumfeest (3×11)

33 jaar jubeleejem dweilbend SFO 't Onderonske en jubeleejemféést.
Foto: Dweilbend 't Onderonske

Zondagmiddag 17 februari viert Dweilbend ’t Onderonske zijn jubileum met een feestmiddag vanaf 15:30 uur in Biercafé de Loco op de Grote Markt.

“Iedereen mag ons die middag komen feliciteren. We hopen ook veel oud leden te mogen begroeten. En natuurlijk veel collega dweilbandjes”, aldus secretaris Martien Segers. Om het jubileum te vieren, schenkt de dweilband de stad een speciale jubileum tegel, als blijvende herinnering. Deze tegel zal op de hoek van de Dubbelstraat – Noord Zijde Haven komen te liggen. Een plek waar alle Krabben met de Vastenavend langs komen. De tegel zal om 14.33u feestelijk worden onthuld.

Waar je Dweilband Simpel Fonisch dweilOrkest ’t Onderonske van kan kennen? De secretaris vertelt het: “Al vele jaren zijn wij een bekende verschijning tijdens de Vastenavend, in alle café’s van Berrege en op straat. Maar ook te vinden in de Intocht en tijdens de optocht op de Markt. We bestaan op dit moment uit 14 muzikanten. Mannen en vrouwen. Enkele leden zijn al 30 jaar lid van de band. ’t Onderonske is bekend van de oranje fiets-vlaggetjes. Onze band gaat al jaren lang dweilen met allemaal een eigen oranje fiets-vlaggetje. Deze vlaggetjes, met ons band-logo er op, steken boven alle mensen uit. Zo zijn we snel te herkennen in een (vol) café. Maar ook op straat zijn de vlaggetjes al van verre te zien. Ook kunnen we elkaar snel terug vinden.”

Reacties