Boekweek in het teken van de moeder de vrouw

Van zaterdag 23 t/m zondag 31 maart staat de Boekenweek in de Bibliotheek Het Markiezaat centraal rond het thema: De moeder de vrouw.

De Boekenweek viert het boek én dit jaar worden de boeken over het moederschap in het bijzonder gevierd. Er zijn volop boeken over markante moeders van dochters en zonen die schrijven over hun moeder óf moeders die schrijven over het moederschap. Deze week staan ze in de spotlights in de bieb.

De Boekenweek viert de opening met een presentatie van Ward Warmoeskerken én voorlezen uit het Brabants Boekenweekboek. Zaterdag 23 maart wordt de Boekenweek vanaf 14.00 uur feestelijk geopend in de Bibliotheek Bergen op Zoom.

Als vader van drie jonge kinderen en als ontwerper van kleding voor vrouwen (en mannen) kijkt Ward Warmoeskerken met gekleurde ogen naar het thema van de Boekenweek. Hoe is het om vader te zijn? Hoe anders is de rol van een moeder? Hoe verandert het beeld over het moederschap als je vader wordt? Ward denkt er graag over na en deelt zijn gedachten tijdens de opening van de Boekenweek. Met teksten en ontwerpen die hij maakte voor vrouwen en moeders geeft hij een eigen invulling aan het thema De moeder de vrouw.

In 2019 is het Brabants Boekenweekboek Moeder de vrouw uitgegeven, dat aansluit bij het thema van de Boekenweek. Aan deze editie werkten 48 auteurs mee. Zij schreven verhalen en gedichten in het dialect van hun woonplaats of geboortestreek. Tijdens de opening van de Boekenweek lezen Frans Nefs (Halsteren), Paul Asselbergs (Bergen op Zoom), Edy Minnebach (Hoogerheide) en Jan Luysterburg (Woensdrecht) hun bijdrage voor. Het Brabants Boekenweekboek Moeder de vrouw is deze middag ook te koop.

Boekpresentatie Madam is not good van Soesma Radja
Soesma Radja geeft woensdag 27 maart vanaf 20.00 uur een presentatie over haar boek Madam is not good in de Bibliotheek Bergen op Zoom. De organisatie is in handen van de Bibliotheek Het Markiezaat en LC67deMarkiezinnen. Het voorprogramma wordt verzorgd door VIVT Vrouwentheater.

Soesma Radja wordt tijdens een yogacursus in India geconfronteerd met slavernij in het huis waar ze logeert. Het meisje dat in de huishouding werkt, blijkt te zijn verhandeld en dient tegen haar wil de heerszuchtige eigenaresse van het huis. Soesma is vastbesloten het meisje te helpen, maar raakt verstrikt in een web van machtsintriges, intimidatie en corruptie. Het verblijf in India is zenuwslopend. Toch vindt Soesma de kracht om niet alleen haar eigen angsten onder ogen te zien, maar ook om daadwerkelijk in te grijpen.

Madam is not good is een waargebeurd verhaal over onderdrukking, trouw en verraad, angst en vrijheid, maar ook over een bijzondere vriendschap die onder deze omstandigheden in het diepste geheim ontstaat.

Kaarten kosten € 7,50 en zijn te bestellen via de FB pagina van LC67deMarkiezinnen of door een mail te sturen naar [email protected] Hiermee wordt Stichting Neurofibromatose ondersteund. De catering wordt verzorgd door Gewoon bij Sjuul, Chennai Masala en Tapavino.

Reacties