Kinderactiviteit “Zaaien voor bijen” bij de Kraaijenberg op 24 april

Foto: Leo den Heijer

Op 24 april organiseert Brabants Landschap bij de Kraaijenberg de Kinderactiviteit “Zaaien voor bijen”.

Bang voor bijen

Veel mensen zijn bang voor bijen, maar eigenlijk zijn het heel belangrijke dieren. Ze zorgen niet alleen voor honing, maar ze zorgen er bijvoorbeeld ook voor dat we aardbeien kunnen eten door gewassen te bestuiven. Omdat er steeds minder voedsel voor de bijen te vinden is, hebben ze het moeilijk.

Er zijn steeds minder wilde bloemen waar bijen nectar en stuifmeel kunnen verzamelen. Wil jij de bijen ook een beetje helpen? Kom dan op 24 april naar de Kraaijenberg. We gaan dan ook een echt insectenhotel maken, wat je mee naar huis mag nemen.

Maximum 30 kinderen

Voor deze activiteit geldt een maximum van 30 kinderen. Wij verzoeken u, met kinderen van 7 tot 12 jaar, om u vooraf aan te melden op www.brabantslandschap.nl/activiteiten.

Bezoekerscentrum “De Kraaijenberg”

Verzamelen op 24 april (onder begeleiding van een volwassene, niet voor BSO of andere commerciële groepen) om 14.00 uur bij bezoekerscentrum “De Kraaijenberg”, gratis parkeren op de parkeerplaats aan de Fianestraat.

De kosten voor deze kinderactiviteit zijn € 2,00 per kind. Voor begunstigers van Brabants Landschap en leden van IVN Groene Zoom is de toegang (op vertoon van de ledenpas) gratis voor twee volwassenen, twee kinderen en twee introducées.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.brabantslandschap.nl of op www.facebook.com/DeKraaijenberg.

Reacties