Excursie tuin en park buitenplaats “De Mattemburgh” op 26 mei

Op zondag 26 mei vindt de eerste “vrije inloop” excursie van dit seizoen plaats op buitenplaats “De Mattemburgh”.

Het landgoed en buitenplaats “De Mattemburgh” is in 1846 door de bekende familie Cuypers aangelegd. Rond het landhuis ligt een park, waarin twee tuinstijlen zijn vertegenwoordigd: de “speelse” Engelse stijl en de “strenge” Franse of Formele stijl. Vorig jaar hebben in beide tuinen veranderingen plaatsgevonden. Nieuwe aanleg van struiken en bomen. Ook de grachten zijn weer uitgegraven en voorzien van water. Zeer zeker de moeite waard om dit alles te gaan aanschouwen.

De gidsen van Brabants Landschap heten u graag welkom op:
Zondag 26 mei 2019. Aanvang rondleiding 14.00 uur.
Tijdens de begeleide excursie door de tuinen, zullen de gidsen u graag alles over dit, voor Brabant unieke, landgoed vertellen. Tevens krijgt u een rondleiding in de Villa Mattemburgh.

Liefhebbers voor deze excursie, die door een deskundige gids van Brabants Landschap begeleid wordt, kunnen op 26 mei vanaf 13.30 uur bij de ingang aan de Beukendreef verzamelen. De rondleiding duurt ca. 2 uur.
De kosten voor deze rondleiding bedragen slechts acht euro en aanmelden van tevoren is niet noodzakelijk. Beschermers van Brabants Landschap krijgen 50% korting. Deze korting geldt voor maximaal twee volwassenen en twee kinderen.
Deze excursie is niet bedoeld voor groepen! Zij worden verzocht apart te reserveren.

Na afloop kunt u nog lekker nagenieten in de sfeervolle (verbouwde) Oranjerie of op het terras aan de Franse tuin of in de vernieuwde binnentuin.
Kijk ook eens op onze site www.brabantslandschap.nl of op www.orangeriemattemburgh.nl

Reacties