NK Doubletten bij JBV Petangeske in Bergen op Zoom.

Op zaterdag 18 en zondag 19 mei wordt er op de terreinen van JBV Petangeske gespeeld om de titel Nederlands Kampioen petanque voor doubletten.

Hoge portées, ongelofelijke données, een eigenwijze biberon of een fantastisch schot! En fer! IJzer op ijzer!

Welk team wordt Nederlands Kampioen bij de dames? Welke twee heren en welke twee junioren mogen zich een jaar Kampioen van Nederland noemen?
Het zou wel eens een heel bijzonder weekend kunnen gaan worden daar in de Beukenlaan op nummer 16A! De beste teams van Nederland zijn aanwezig en gaan hun beste beentje voorzetten om die felbegeerde titel in de wacht te slepen!
Petanque is een bijzondere sport! Een sport die zeker niet alleen wordt beoefend door de wat oudere mensen. U wordt van harte uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen naar al dat jong en soms wat ouder geweld. Met een vers bakje koffie of een lekker fris biertje kunt u aangenaam verpozen op het gezellig domein van de Bergse Jeu de Boulesvereniging. Geniet en zie dat petanque veel meer inhoudt dan alleen maar wat met ijzeren ballen naar een klein houtje butje smijten. Tactiek, techniek en het o zo belangrijke overleg tussen de teamleden! ‘Wat gaan we doen? Verdedigen en behoudend een balletje plaatsen of aanvallend schieten?’ Alles of niets! De dood of de gladiolen!

Het is zeer zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen aan dit topsportevenement! Onder de bomen of lekker in het zonnetje, met een soepje van de dag of met een lekkere snack. Kijken en genieten van pointeurs en tireurs op hoog niveau! En dat beide dagen vanaf 10 uur ’s morgens.
Carreaux surplace!

Reacties