23 juni: Concordia op unieke Bergse locatie

Concordia
Foto:

Na haar jubileumconcert in de Maagd in 2018 brengt Harmonie Concordia u voor haar jaarconcert dit jaar weer naar een unieke Bergse locatie: de Waterschans.

De Waterschans aan de Kop van ’t Hoofd is het oudste vestingwerk uit Bergen op Zoom. Hij is gebouwd in 1584 ter verdediging van de haven en in de 80-jarige oorlog onderdeel geworden van de Zuidwaterlinie tussen Bergen op Zoom en Steenbergen. De Waterschans is onlangs prachtig gerenoveerd.

“Een concert aan de ‘Waterschans’ kan natuurlijk niet zonder nummers over het water. Wij spelen voor u o.a. Dancing on the Seashore, Seagate Ouverture en the Seven Seas”, aldus Concordia.

Om de historische setting te benadrukken zijn er deze middag ook optredens van en in samenwerking met de cultuurhistorische vereniging Merck Toch Hoe Sterck, beiaardiers Meike Warmoeskerken & Janno den Engelsman. De presentatie van de middag is in handen van Wally Sep.

Met dit evenement op deze bijzondere locatie wil Harmonie Concordia iets moois brengen voor alle mensen die hier speciaal voor komen, maar ook voor de spontane aanloop in de vorm van passerende wandelaars en fietsers. Iedereen is vrij om gratis van de optredens te genieten. Ook is er catering aanwezig om tijdens het luisteren te genieten van een hapje en een drankje.

Het concert vindt plaats op zondag 23 juni 2019 langs de vestingmuren van de Waterschans. De aanvang is 15.00 uur.

De Waterschans is heel goed per fiets te bereiken als onderdeel van de fietsroute ‘Rondje Binnenschelde’. Mocht u toch met de auto willen komen, dan is er o.a. parkeergelegenheid langs de Havendijk en de Noordlandseweg. “Natuurlijk hopen we op geweldig weer. Maar mocht dat niet zo zijn, dan wijken we uit naar Bruijs Jachtbouw aan de Havendijk.”

Reacties