Neem een kijkje bij verbouwing van zwembad De Schelp

Zwembad de Schelp dat in maart vorig jaar dicht ging wegens problemen aan de constructie, gaat tijdens de Dag van de Bouw een dag open voor publiek.

“Samen met onze partners en de Gemeente Bergen op Zoom als opdrachtgever werken we in bouwteam aan de grootschalige renovatie bij De Schelp”, aldus De Kok Bouwgroep over de revitalisatie van Zwembad De Schelp in Bergen op Zoom.

Verbouwing

De organisatie met vestigingen in Bergen op Zoom, Breda en Oosterhout legt op debouwmaakthet.nl uit hoe de verbouwing verloopt: “Het project wordt in zes fases uitgevoerd waarbij een duidelijke scheiding wordt gemaakt tussen het ‘droge’ gedeelte waar de kleedkamers zich bevinden en het ‘natte’ gedeelte rondom de zwembaden.”

Zwembad De Schelp

Bij het project zijn verschillende partijen betrokken: “De afgelopen tijd hebben de mannen van Van Caam in recordtijd het hele zwembad gestript. Om de korte realisatietijd waar te maken heeft onze partner Rojo steigerbouw een innovatieve oplossing bedacht waardoor er zowel veilig aan het dak gewerkt kan worden, als onder de steiger. Op 1 meter hoogte vanaf de zwembadrand wordt een steiger gebouwd met een egale vloer, waardoor de tegelzetters onder de steiger aan het werk kunnen en we met hoogwerkers veilig en gemakkelijk bij het dak kunnen komen waar de RVS onderdelen in en aan de staalconstructie worden vervangen.”

Opening

Naar verwachting is medio september iedereen weer welkom in het vernieuwde zwembad. Voor dat het zover is ook nog nog werkzaamheden aan de installaties, luchtbehandeling en verlichting worden uitgevoerd. “Na het aanbrengen van de nieuwe spanplafonds wordt de steiger afgebroken om bij de volgende fase verder te gaan. Na diverse afbouwwerkzaamheden kunnen we schoonmaken, de zwembaden vullen en opleveren”, aldus de initiatiefnemer.

Dag van de Bouw

Zaterdag 15 juni is de Dag van de Bouw. Opnieuw zullen bedrijven uit de bouw en infra in heel Nederland projecten openstellen voor het grote publiek.

  • Datum 15 juni 2019
  • Bezoektijden: 11:00 – 15:00
  • Opleverdatum: 19-07-2019
  • Locatie: Zie kaart hieronder

Reacties