Foodstoet 2019 in Bergen op Zoom: Zomereditie!

Op 30 en 31 augustus en 1 september 2019 staat het foodtruckfestival De Foodstoet weer in Bergen op Zoom. Deze foodtrucks kom je er waarschijnlijk tegen.

“Dit jaar keren we weer terug naar stadspark Kijk in de Pot met onze frenzy food experience voor alweer de 4e editie van De Foodstoet. Een selectie van 32 van de beste foodtrucks uit het land zullen er alles aan doen om er weer een geweldig weekend van te maken”, aldus de organisatie.

“Proef en beleef de smaken van street- en soulfood zoals het hoort. Aangevuld met verschillende activiteiten, live muziek, de kidszone voor onze kleinste bezoekers, en entertainment. De Foodstoet in Bergen op Zoom staat garant voor een geweldige sfeer!” Het evenement met foodtrucks is gratis toegankelijk voor alle leeftijden.

Openingstijden Foodstoet

  • Vrijdag 30 augustus van 15:00 tot 23:00
  • Zaterdag 31 augustus van 12:00 tot 23:00
  • Zondag 1 september van 12:00 tot 21:00

De Barabus

De Barabus is Surinaams-Javaans eten gemaakt volgens familierecepten van mijn oma die in Paramaribo ook al eten op straat verkocht. Eten is voor ons zoveel meer dan alleen het eten zelf, het is plezier hebben, samenzijn met familie en vrienden en altijd een onderwerp voor lange gesprekken en discussies. Met de Barabus proberen we dit stukje cultuur over te brengen en iedereen te laten genieten van originele gerechten met veel liefde en passie gemaakt.

Tasty Buns

Een Homemade Asian Cuisine Food Truck. Authentiek Homemade & Handmade Asian Steamed Buns (Bao Buns/Aziatische gestoomde broodjes). Deze broodjes worden door ons zelf op ambachtelijke wijze bereidt, volgens authentiek recept, alleen met de beste ingrediënten!

Crusio

Een begrip in Bergen op Zoom en omstreken, en waarschijnlijk het oudste ijsbedrijf van Nederland! Het ijs wordt nog steeds gemaakt volgens de oude traditie en alleen de beste ingrediënten worden tot ijsmix verwerkt. Crusio zal jullie tijdens de Foodstoet verassen met heerlijk ambachtelijk ijs!

De Pittige Dames

Vanuit de mat-zwarte super stoere maar pittige foodtruck serveren zij, met ontzettend veel liefde, verse ambachtelijke gerechten met een eigenwijze twist. Het is daarom ook niet voor niets dat we ze al voor de 3e keer op De Foodstoet mogen verwelkomen!

Fish and Chips

In deze mooie foodtruck wordt de bekende dikke Engelse friet, en versgebakken gepaneerde English fish gebakken. Dit alles op traditionele wijze!

Baristabus

De Baristabus staat voor het op een duurzame manier serveren van kwalitatief goede koffie in een gastvrije en gezellige omgeving. Heerlijke koffie en theespecialiteiten vanuit een schitterende bus.

Octobus

De OctoBus serveert vanuit haar 40 jaar oude Bedford camper culinaire lekkernijen met verse pijlstaartinkvis, baby-octopus en ander lekkers uit de zee. De OctoBus staat voor maritiem genieten!

Qumami

Voor heerlijke mediterraanse gerechten moet je zeker langs Oumami Food gaan! Umami betekent: ‘rijk van smaak‘ en is de 5de smaak die je kan proeven met je tong. Naast zout, zoet, zuur en bitter is umami nog niet zo lang geleden ontdekt.

Aginamu

Aginamu brengt u in de wereld van de Koreaanse keuken. Wat dacht u van een overheerlijk broodje met Bulgogi (Koreaans gemarineerde beef), klassieke Kimchi, lente ui, sesamzaadjes, rode kool en ijsbergsla. Of heeft u liever de Gojuchang Daeji Bulgogi variant? (pittig Koreaans gemarineerde pork)

Sateboss

Paul Hartman is de Sateboss en wil jullie kennis laten maken met zijn Indische Sate. Sate (Sateh) zoals Sate bedoeld is. Volgens een geheim familierecept uit Indonesie bereidt, daterend uit de jaren 2 van de vorige eeuw!

Chickies

Een mooie zwarte truck met stoere uitstraling. In de truck staat een grote rotisserie grill waar heerlijke mini kippetjes gegrild worden. De heerlijke geuren komen je tegemoet en je waant je bij een authentieke Franse winkel met rotisserie specialiteiten

Vlalala

Met onze boerenvla rechtstreeks van de zuivelboerderij kun je zelf de leukste, lekkerste en gekste mixen maken. Wat denk je van vanille vla met pittig appeltje (gebakken met zwarte peper en chilipepers) en oma’s koekkruim? Of toffeperenvla, chocolade vla met gebakken peer met citrus. Vlalala is door De Foodstoet inmiddels eem begrip in Bergen op Zoom geworden. Welke smaken kom jij dit jaar mixen?

YouMe Steak & Sushi

Knettergoede versgerolde sushi. Maar ook andere gerechtjes met een Aziatische inslag. Wat dacht je van steak teriyaki, duck springroll of sprinkhaan op een stokkie!

Crazy Crepes

Een crepe is een dunne pannekoek die zijn oorsprong kent in het Franse Bretagne. De ambachtelijke crepes worden gemaakt van verse ingrediënten en worden op traditionele wijze gebakken. De zusjes Wendy en Ilona bereiden de crepes met een zoete of hartige topping!

Franky’s culinair

FSC is een foodtruck waarin je de passie waar het eten mee wordt bereid ook echt proeft en ziet! Van Sate tot de lekkerste burgers. Laat je verassen door Franky op De Foodstoet!

Pancake Crumble

Pancake crumble is een pannenkoek, maar dan een beetje anders. Pancake crumble tovert de pannenkoek om tot een bijzonder en verrassend roerbakgerecht! Het geheim? De pannenkoek wordt in stukken gesneden, waarna deze door elkaar gemengd wordt met zoete of hartige lekkernijen. Een beetje een VERKNIPTE PANNENKOEK dus! Maar niet gevreesd, want hoe gekker hoe lekkerder. Pancake crumble mag je niet missen

Honeypie/cakedealer

Cake Dealer is de foodtruck van tea-room HoneyPie uit Middelburg. Vanuit de vrolijke caravan worden heerlijke taartjes, cake en smoothies geserveerd! Alles home-made!

Nacho Kartel

Misdadig lekkere Nacho’s! ‘ The members of the Tortilla Syndicate ‘ bezorgen jou ook dit jaar weer gevaarlijk lekkere nacho’s op De Foodstoet.

Schnitzels and Lemonades

Voor de eerste keer op De Foodstoet. Heerlijke broodbollen met verse schnitzels! Dit moet je proberen!

Bitter and Sweet

Lekkere gerechten uit de Thaise keuken! Bitter & Sweet serveert a la minute gewokte noodles, Pad Thai en spicy Thaise soep. Alle gerechten zijn ook vegetarisch te verkijgen en er is een glutenvrij soepje. Keuze genoeg!

Pazza

Uiteraard niet te missen! Heerlijke Pizza’s, Pasta’s, Antipasto en nog veel meer Italiaanse topgerechten

Food Avenue

Ze rijden rond in een oldtimer foodtruck en dat levert wel eens probleempjes op.. Het weerhoudt Food Avenue er echter niet van om alle foodfestivals in Nederland af te reizen. Tijdens de Foodstoet zijn ze aanwezig om de lekkerste Wagyu & Limousin rundvlees beefburgers te serveren. Uiteraard ouderwets rijkelijk belegd!

Loopt Gesmeerd

Heerlijke kipgerechten! Van Kippeling (gefrituurde kippendijen in een krokant jasje met chili en/of knoflooksaus) tot en met kip gyros of shoarma. Vergeet zeker niet langs te gaan!

Freaky Fruit/Fruit & Chocolade

Wie houdt er nou niet van vers fruit met verschillende soorten chocolade? Heerlijke zoete lekkernijen voor jong en oud. Mis het niet!

Piepers en Pikkels

Dit jaar zijn ze gewoon weer van de partij! Heerlijke verse biologische friet, pikkels en zuurvlees. Dit moet je proeven!

Woodz

Deze foodtruck is gespecialiseerd in wild en combineert dit met huisgemaakte salades en sauzen. Nog nooit wild gegeten? Ze hebben ook kleine proeverijen om te proeven hoe overheerlijk wild is!

Churros

In hun ‘ La Antique Churreira ‘ (De authentieke churroswagen) verkopen ze churros, oftewel de Spaanse Donut! Als topping kun je kiezen uit poedersuiker, kaneelsuiker, warme nutella, karamel of witte chocolade. Een echte aanrader voor alle zoetekauwen!

Rob’s Ribs

Rob serveert heerlijke ribs! Maak kennis met deze specialiteit van Rob en laat je verassen!

Veul Vleesch/ Mobile BBQ

Voor een echte BBQ of dat speciale stukje vlees. Wij weten welk vlees u moet hebben! Gegaard of rauw, vraag naar de mogelijkheden!

Rich Pork

Dit moet je proeven! Pulled pork sandwich, krokant gebakken buikspek en charcuterie! Alles home made!

Barrapaella

Barra Paella! Overheerlijke traditionele Paella en Spaanse Tortilla tijdens de Foodstoet! Met ruime ervaring opgedaan in diverse Tapas restaurants en 10 jaar op het Iberisch Schiereiland zit het qua smaak zeker goed! Kom en geniet van deze fantastische gerechten!

 

Bekijk het actuele overzicht van foodtrucks op de website van De Foodstoet.

Cookieinstellingen