Bibliotheek en Cultuurbedrijf organiseren zomeractiviteiten voor de jeugd

Bibliotheek Bergen op Zoom
Foto: Jan Krijtenburg

Het Cultuurbedrijf en de Bibliotheek Het Markiezaat organiseren samen zomeractiviteiten die kinderen uit groep 3/4 en 5/6 in contact brengen met taal en cultuur.

Naar aanleiding van een verhaal of prentenboek gaan de kinderen op woensdagmiddag 10 en 17 juli creatief aan de slag met dans, muziek of media in een twee uur durende workshop. Deze start steeds om 14:00 uur en vinden plaats in de Franse Tuin van het Markiezenhof, ontvangst via de Bibliotheek Bergen op Zoom.

De zomervakantie betekent voor veel kinderen dat ze minder in contact komen met taal, kunst en cultuur. Ook is aangetoond dat bij velen het leesniveau tijdens deze weken achteruit gaat.

Het Cultuurbedrijf en de Bibliotheek willen daarin verandering brengen en slaan daarom de handen ineen door aansprekende en tegelijkertijd leerzame workshops te organiseren. Deze zijn gezamenlijk ontwikkeld door een leesconsulent en een CKB docent. Een mooie samenwerking, waarbij de kinderen op speelse wijze met taal bezig zijn en dit ook nog eens creatief kunnen verwerken.

Daarnaast is het voor kinderen die niet of kort op vakantie gaan een mooie kans om andere kinderen tijdens de zomer te ontmoeten. Meedoen is gratis. Omdat het aantal plekken beperkt is, schrijf je je van te voren in, via [email protected] of 0164-243450 (dinsdag t/m vrijdag: 13:00 – 17:00 uur).

Reacties