28 juli, bezichtiging buitenplaats “De Mattemburgh”

Foto: Leo den Heijer

Op 28 juli, de laatste zondag van deze maand, organiseert Brabants Landschap weer een wandeling, met begeleiding van gidsen, op buitenplaats “De Mattemburgh”.

Naast de formele Franse tuin wordt er een bezoek gebracht aan de informele Engelse tuin.
De tuinen zijn in deze tijd van het jaar op zijn mooist. Het “Pūcklerbed”, de “taart” aan de straatkant van het landhuis, staat er top bij en de gids vertelt u graag over de Duitse legerofficier en tuinarchitect Fürst Pückler, de naamgever van de “taart”, en de gestileerde perken in de vorm van een zwaan. Bij deze perken en de “taart” worden alleen verschillend gekleurde bladplanten gebruikt. Deze komen voor een groot gedeelte uit de eigen kweekkas.

In deze tuinen hebben vorig jaar veranderingen plaatsgevonden. Nieuwe aanleg van struiken en bomen. Ook de grachten zijn weer uitgegraven en voorzien van water.
De gidsen van dienst weten alles over de cultuurhistorische achtergronden van de buitenplaats.

Tevens krijgt u een rondleiding in de Villa Mattemburgh en een kijkje in de ijskelder. De ijskelder is deze zondag in dit seizoen voor het laatst te bezichtigen.

U hoeft zich voor deze excursie niet van tevoren aan te melden.
De wandelingen zijn niet bedoeld voor groepen, hiervoor graag apart reserveren.
Aanvang 14.00 uur bij de ingang/parkeerplaats nr.2 vooraan de Beukendreef.
De gidsen van Brabants Landschap zullen u daar graag verwelkomen vanaf 13.30 uur!
De rondleiding duurt ongeveer twee uur en de kosten bedragen € 8,- per persoon. Beschermers van Brabants Landschap krijgen 50% korting.

Na afloop kunt u nog lekker nagenieten in de sfeervolle (verbouwde) Oranjerie of op het terras aan de Franse tuin of in de vernieuwde binnentuin. Het terras is 8 juli jl. uitgeroepen tot de 4de beste van Nederland!
Kijk ook eens op onze site www.brabantslandschap.nl of op www.orangeriemattemburgh.nl.

Reacties