“Huttenbouwen” op 28 augustus bij de Kraaijenberg

Foto: Leo den Heijer

“Huttenbouwen” voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar, op 28 augustus bij de Kraaijenberg.

Er is niks zo fijn als je “thuis” voelen in de natuur.

Er leven allerlei dieren in het bos. Goed verscholen tussen de bladeren of levend onder de grond in een holletje. Ieder dier heeft zijn eigen huisje. Kun je ze herkennen? Als je dit snapt, weet je welke dieren er leven in het bos. Mensen slapen niet in vogelnesten, maar wonen in huizen. Hoe deden mensen dat toen ze nog geen bakstenen en beton hadden? Juist! Een hut bouwen in het bos! Dat gaan we samendoen deze middag, met takken en bladeren. Ons eigen “thuis” maken tegen de regen en de wind.

De activiteit is voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Trek kleren aan die vies mogen worden en stevige schoenen. We beginnen om 14.00 uur en verwachten om 16.00 uur klaar te zijn. Hierna staat er een gratis drankje voor jullie klaar. Wij verzoeken u om de kinderen van 7 tot 12 jaar vooraf aan te melden op www.brabantslandschap.nl/activiteiten.

Verzamelen op 28 augustus (onder begeleiding van een volwassene, niet voor BSO of andere commerciële groepen) om 14.00 uur bij bezoekerscentrum “De Kraaijenberg”, gratis parkeren op de parkeerplaats aan de Fianestraat.
De kosten voor deze kinderactiviteit zijn €2,00 per kind. Voor begunstigers van Brabants Landschap en leden van IVN Groene Zoom is de toegang (op vertoon van de ledenpas) gratis voor twee volwassenen, twee kinderen en twee introducées.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.brabantslandschap.nl, of op www.facebook.com/DeKraaijenberg.

Reacties