Sportstimuleringsprojecten Try Out en The Comeback Kids

Foto:

Vanaf oktober 2019 gaat de F!TFabriek naast sportstimuleringsproject Sjors Sportief ook starten met sportstimuleringsprojecten Try Out en The Comeback Kids. Met deze projecten wil de F!TFabriek meer inwoners uit de gemeente Bergen op Zoom activeren, stimuleren en kennis laten maken met sporten bij de Bergse sportverenigingen.

Het Sjors Sportief project, wat voor het 6e jaar gaat starten, is een waar begrip geworden op de basisscholen in de gemeente. Met Sjors Sportief kunnen basisschoolkinderen op laagdrempelige wijze kennismaken met sport en bewegen. Door vaak (gratis) deel te kunnen nemen aan drie trainingsdagen kunnen kinderen en ouders kijken of de sportbehoefte bij desbetreffende aanbieder vervuld kan worden. Vanaf de herfstvakantie kunnen alle basisschoolleerlingen uit de gemeente Bergen op Zoom weer deelnemen voor allerlei sportieve activiteiten. Vanaf 9 oktober 2019 13:00 uur kunnen leerlingen zich via www.sportsportief.nl inschrijven voor het beschikbare aanbod.

Met sportstimuleringsprogramma Try Out wil de F!TFabriek de middelbare scholieren activeren. Deze doelgroep kenmerkt zich landelijk als grootste uitstromer met betrekking tot sport en bewegen. Om tegen deze landelijke trend in te gaan, gaat de F!TFabriek als tweede landelijke gemeente met het project aan de slag. Leerlingen van middelbare scholen kunnen vanaf de herfstvakantie deelnemen aan allerlei sportieve activiteiten. Vanaf 9 oktober 2019 13:00 uur kunnen leerlingen zich via www.try-out.nu inschrijven voor het beschikbare aanbod.

Naast Sjors Sportief en Try Out gaat de F!TFabriek vanaf november starten met het project The Comeback Kids. Als eerste landelijke gemeente gaat de F!TFabriek starten met dit project. The Comeback Kids tracht jong volwassenen van 18 t/m 30 jaar te activeren. Uit onderzoek blijkt dat de liefde voor bewegen en sporten zeker nog aanwezig is, maar men het vaak lastig vindt om te combineren met werk en privé. Daarnaast weet men vaak niet waar het terecht kan met de sportbehoefte. Met de start van dit project wil de F!TFabriek bijdragen om deze sportwens in te lossen. Vanaf 30 november 2019 kan men zich via www.thecomebackkids.nl inschrijven voor het beschikbare aanbod.

Middels deze weg willen zij dan ook alle sportaanbieders in de gemeente Bergen op Zoom van harte uitnodigen om hun aanbod via www.sportstimulering.nl toe te voegen. Daarnaast nodigen zij inwoners in de gemeente Bergen op Zoom van harte uit om zich (vaak kosteloos) in te schrijven voor het aanbod wat openbaar is gesteld door de Bergse sportaanbieders. Voor eventuele vragen/opmerkingen kunt u contact opnemen met de F!TFabriek via [email protected]

Reacties