Efteling-musical Sprookjesboom en The Dublin Legends in de Maagd

Foto: Foto: Roy Beusker

Deze maand is de Efteling-musical Sprookjesboom te zien in theater de Maagd. Alle kinderen mogen daarbij meehelpen om het Sprookjesbos te redden. Een paar dagen later staat The Dublin Legends (The Dubliners) op de planken voor liefhebbers van Ierse muziek.

Efteling-musical Sprookjesboom – zo 6 oktober 13:30 + 16:00 – theater De Maagd

De musical Sprookjesboom in een nieuw jasje. Het publiek in Bergen op Zoom maakt dit als een van de eersten mee, want De Maagd heeft de try-out. De hele familie (v.a. 3 jaar) zingt, danst en stampt mee bij dit vrolijke, interactieve theateravontuur. De Maagd wordt een Sprookjesbos en daarin ontdekken de Sprookjesbosbewoners een ‘échte mens’ … een houthakker. Help, iedereen is in rep en roer! Als de houthakker – na een gemeen plannetje van Wolf en Heks – Sprookjesboom wil omhakken, is de chaos compleet. Alle kinderen mogen meehelpen om het Sprookjesbos te redden.

The Dublin Legends (The Dubliners) – wo 9 oktober 20:00 – theater De Maagd

Toen John Sheahan er in 2012 mee stopte veranderde de naam The Dubliners in The Dublin Legends, want de legende bleef. Twee jaar na het overlijden van Eamonn Campbell hebben Seán Cannon, Gerry O’Connor en Paul Watchorn een nieuwe Dubliner gevonden: Shay Kavanagh. Shay heeft zijn sporen ruim verdiend in de Ierse muziek, hij tourde o.a. met Mary Black.
Het publiek kan rekenen op een onvervalste avond Ierse folk zoals die bedoeld is, met o.a. Molly Mallone, Whiskey in the jar, Seven Drunken Nights, The Irish Rover, Dirty Old Town and many more. In de foyer is er vooraf en na afloop een Irish music session met de Bergse formatie Cool McFinn.

 

Reacties