Mens en de natuur zijn inspiratiebron voor expositie Lia Reijnders

In galerie Arsis (Sint Annastraat 10, Bergen op Zoom) is tot en met 27 oktober een expositie te zien van kunstenaar Lia Reijnders.

Na 30 jaar kunstenaarschap toont zij in galerie Arsis werk in veel verschillende technieken. “Het verbindend element is de herhaling, ritme van beeld en werken. De mens en de natuur zijn mijn inspiratiebron”, aldus Lia Reijnders.

Mimesis: 170 miniatuur olieverfschilderijtjes naar de kunstgeschiedenis in een fries getoond

“Bij de bestudering van de kunstgeschiedenis kreeg ik doordat ik een visueel geheugen heb, de drang om de afgebeelde schilderijen na te schilderen op klein formaat. Om de kunstwerken te doorgronden is tekst alleen voor mij niet genoeg. De bedoeling is om mijn kijken te intensiveren. Op kaartformaat 15 x 10 cm heb ik op een vrije manier, met eigen handschrift en vaak in nieuw composities, kunstwerken nagebootst. Het resultaat is een veelheid van beeld, dat deels bekend voorkomt en door formaat en rangschikking een eigen leven gaat leiden.”

Werk met natuurlijke materialen

“Het materiaal: planten, grassen en takken, verwerk ik met textiele werkvormen: vlechten, knopen, weven. Ik gebruik de eigenschappen van de plant , deze bepaalt welke methode mogelijk is. Het verse materiaal wordt door mij gevormd en ondervindt daarna een veranderingsproces, een verandering in kleur en structuur. De vergankelijkheid van het materiaal speelt hierbij een rol.”

Kijkdozen

“Hierbij creëer ik een binnen- en buitenwereld met een grote tegenstelling.”

  • Expositie: vrijdag 4 okt t/m 27 okt 2019
  • Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 12.00 – 17.00 uur, ook op koopzondag 27 oktober.
  • Kunstenaar: Lia Reijnders
  • Titel: Niets bestaat , dat niet iets anders aanraakt ( naar Jeroen Brouwers)

Reacties