F!TFabriek gaat naast Sjors Sportief en Try Out ook starten met sportstimuleringsproject The Comeback Kids

Foto:

Het Sjors Sportief project, wat voor het 6e jaar is gestart, is een waar begrip geworden op de basisscholen in de gemeente. Met Sjors Sportief kunnen basisschoolkinderen op laagdrempelige wijze kennismaken met sport en bewegen. Door vaak (gratis) deel te kunnen nemen aan drie trainingsdagen kunnen kinderen en ouders kijken of de sportbehoefte bij desbetreffende aanbieder vervuld kan worden.

Vanaf de herfstvakantie kunnen alle basisschoolleerlingen uit de gemeente Bergen op Zoom weer deelnemen voor allerlei sportieve activiteiten. Basisschoolleerlingen kunnen zich de rest van het schooljaar inschrijven via www.sjorssportief.nl of de Sjors Sportief App.

Met sportstimuleringsprogramma Try Out wil de F!TFabriek de middelbare scholieren activeren. Deze doelgroep kenmerkt zich landelijk als grootste uitstromer met betrekking tot sport en bewegen. Om tegen deze landelijke trend in te gaan, gaat de F!TFabriek als tweede landelijke gemeente met het project aan de slag. Leerlingen van middelbare scholen kunnen vanaf de herfstvakantie deelnemen aan allerlei sportieve activiteiten. Zij kunnen zich de rest van het schooljaar via www.try-out.nu inschrijven voor het beschikbare aanbod.

Naast Sjors Sportief en Try Out gaat de F!TFabriek vanaf november starten met het project The Comeback Kids. Als eerste landelijke gemeente gaat de F!TFabriek starten met dit project. The Comeback Kids tracht jong volwassenen van 18 t/m 30 jaar te activeren. Uit onderzoek blijkt dat de liefde voor bewegen en sporten zeker nog aanwezig is, maar men het vaak lastig vindt om te combineren met werk en privé. Daarnaast weet men vaak niet waar het terecht kan met de sportbehoefte. Met de start van dit project wil de F!TFabriek bijdragen om deze sportwens in te lossen. Vanaf 30 november 2019 kan men zich via www.thecomebackkids.nl inschrijven voor het beschikbare aanbod.

Middels deze weg willen wij dan ook alle sportaanbieders in de gemeente Bergen op Zoom van harte uitnodigen om hun aanbod via www.sportstimulering.nl toe te voegen. Daarnaast nodigen wij inwoners in de gemeente Bergen op Zoom van harte uit om zich (vaak kosteloos) in te schrijven voor het aanbod wat openbaar is gesteld door de Bergse sportaanbieders. Voor eventuele vragen/opmerkingen kunt u contact opnemen met de F!TFabriek via [email protected]

Reacties