Hendrik Groen in De Maagd en Renee van Bavel in de hofzaal

Foto:

Hendrik Groen is deze week te zien in De Maagd en Renee van Bavel in de hofzaal van het Markiezenhof.

Hendrik Groen – Zolang er leven is – dinsdag 14 januari 20:00 – De Maagd

Vooral niet achter de geraniums zitten met Hendrik, zijn beste vriend Evert, de Omanido-club (Oud-maar-niet-dood) en een aantal nieuwe bewoners van het verzorgingshuis.
Een heerlijke komedie vol levenslust over ouder worden en alles wat daarbij komt kijken. Humor en ontroering voeren de boventoon en er is zang en muziek. De cast bestaat uit jonge acteurs met Beau Schneider in de hoofdrol. Omdat er, zoals regisseur Gijs de Lange het zo treffend zegt “in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit”.
Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en zijn ook te zien als TV serie. Bij elke voorstelling zingt een ander koor mee. In De Maagd is dat Binaeh Zuuver uit Oost-Souburg.

Renee van Bavel zingt Herman van Veen – Mensenkind – woensdag 15 januari 20:30 – Hofzaal Markiezenhof

“Dag Mensenkind”, is wat Herman van Veen zei toen hij Renee voor het eerst zag. Nu, vele jaren later, verbindt Renee van Bavel, begeleid door pianist Dirk Flatau, het werk van Herman van Veen in Mensenkind met haar eigen verhalen en observaties. Ze zet klassiekers als Liefde van later, Suzanne en Cirkels in een nieuw licht, trekt het repertoire van toen naar nu en slaat met onverwachte wendingen andere wegen in. Renee van Bavel is persoonlijk en raakt de actualiteit. ‘Puur en prachtig’ zegt Herman zelf over dit concert. Kaarten zijn te koop via www.demaagd.nl

Reacties