Maandag 2 maart, lezing over het boek “Dossier Doel” door Sonn Franken

Foto:

Op maandag 2 maart houdt auteur Sonn Franken een lezing over zijn boek “Dossier Doel” en de echte risico’s van de kerncentrales in Doel.

Dossier Doel

Als auteur van het boek Dossier Doel, een thriller die gebaseerd is op de vele incidenten die zich bij de centrales van Doel en Tihange hebben voor gedaan, is schrijver Sonn Franken aardig op de hoogte over hetgeen zich pal over de grens afspeelt.
Ondanks dat zijn boek een fictieve thriller is, heeft hij het mede ook geschreven om mensen te doordringen van alle gevaren die ons als een boze deken boven het hoofd hangen, en dat nog zo dichtbij. Daarom ook heeft hij een opsomming van feitelijke incidenten integraal in het boek opgenomen om de lezer bewust te maken van de situatie. Als nadenkertje, zeg maar, zodat er een gefundeerde mening gevormd kan worden.

Het boek Dossier Doel

Doel open na 2025 ?

Wel het volgende is aan de hand. In alle verwikkelingen rondom de vorming van een Belgische regering, gaan er stemmen op om de centrales qua levensduur te verlengen tot na 2025. Indertijd stond in hun verklaring al (2025 zouden de centrales gesloten worden!) dat het een “intentie” betrof. En ja hoor, de oude zorgen barende centrales kunnen wat een aantal vooraanstaande Belgen betreft nog best wat langer open blijven.

VRT documentaire

De VRT, in name van Canvas, heeft besloten om een documentaire te maken over de impact van een dergelijke beslissing; welke onrust brengt dit teweeg. In hun zoektocht naar de onderbuikgevoelens van hun noorderburen zijn ze telkens op de naam Sonn Franken gestuit. Via mijn uitgever hebben ze dan ook contact met hem gezocht. Ze willen graag met hem in gesprek in de vorm van een interview. Maar tevens willen ze zien en filmen wat het hier in Nederland teweeg brengt. Ze waren op de hoogte van de presentatie die de auteur al in steden als Maastricht, Antwerpen en Gent mocht houden.

Lezing in Den Enghel

Sonn Franken zal op 2 maart een lezing houden (presentatie) over hoe hij tot de vorming van mijn boek gekomen ben. Van de gevoelens van onrust, tot een onderzoek van incidenten, tot de constateringen die leiden tot een Thriller met als centrale vraag: Wat als het mis gaat?
Deze avond zal plaatsvinden in zaal Den Enghel, gelegen aan de Grote Markt 19 te Bergen op Zoom, op maandag 2 maart om 19:30 uur.

Auteur Sonn Franken

Franken ziet dit als een grote kans om als regio een signaal af te geven, dat we ons grote zorgen baren en vastberaden zijn om hiertegen in het geweer te komen. En daar heeft hij de inwoners van onze regio nu voor nodig!! Dit is een kans om door massaal op deze avond aanwezig te zijn, aan te geven dat elke beslissing in deze ons raakt. De VRT zal met een cameraploeg aanwezig zijn en de onrust die hier heerst vast te leggen. Deze zal op nationale Belgische TV getoond worden.

Graag wil Sonn Franken iedereen dan ook uitnodigen om aanwezig te zijn. Acties als spandoeken, of andere acties wil hij graag met de deelnemers kortsluiten. Het geeft de bezoekers tevens de kans om een inkijkje te krijgen hoe de schrijver tot Dossier Doel gekomen is 😉 Hij roep iedereen bij deze op om de boodschap te verkondigen en met zoveel mogelijk mensen aanwezig te zijn. Deel dit massaal op facebook andere social media en nodig iedereen uit die je maar kan vinden. De entree is natuurlijk gratis. Het zou geweldig zijn als de Belgische TV een volle zaal te zien krijgt.

Praktische informatie:

Datum: 2 maart 2020
Aanvang: 19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur)
Lokatie: Den Enghel, Grote Markt 19, 4611 NS Bergen op Zoom
Toegang: Gratis

Nationale Belgische Televisie

De kans om onze zorgen wereldkundig te maken door de aanwezigheid van Nationale Belgische Televisie mogen we natuurlijk niet missen.

Reacties