Avond met Annejet van der Zijl over haar boeken én het Boekenweekgeschenk 2020

Bibliotheek Bergen op Zoom
Foto: Jan Krijtenburg

Donderdag 12 maart presenteren Boekhandel Quist en de Bibliotheek West-Brabant een avond met Annejet van der Zijl. Belangstellenden zijn van 20.00 tot 22.00 uur van harte uitgenodigd in de Bibliotheek Bergen op Zoom.

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen schrijvers van ons land. Zij schreef niet alleen Sonny Boy, De Amerikaanse prinses, Anna: het leven van Annie M.G. Schmidt en Gerard Heineken: de man, de stad en het bier, maar ook het Boekenweekgeschenk 2020!

Annejet van der Zijl: ‘Ik ben heel blij dat ik het Boekenweekgeschenk 2020 mag schrijven. Net toen dit ter sprake kwam, was ik me aan het verdiepen in een Amerikaans-Nederlandse liefdesgeschiedenis in tijden van onderdrukking en slavernij, de negentiende eeuw dus. Ik ben er inmiddels voor naar Amerika geweest en het is inderdaad een uitzonderlijk verhaal dat me bij uitstek geschikt lijkt voor het brede en hopelijk ook nieuwe publiek dat ik met dit geschenk wil bereiken. Daarbij heb ik natuurlijk zin in de feestweek zelf. Sinds ik boeken maak ben ik al zoveel lieve collega’s, boekenvakkers en enthousiaste lezers tegengekomen – ik hoop ze tijdens de Boekenweek allemaal om me heen te hebben.’

Kaarten kosten € 7,50. Graag aanmelden via [email protected] of 0164 240232.

Reacties