Kunstzinnige mondkapjes als nieuwe kunstuiting bij Arsis

Foto:

Twee bij Arsis aangesloten kunstenaars, Christine Veraart en Irene Weug, hebben een actie uitgeschreven waarbij kunstenaars mondkapjes of maskers kunstzinnig kunnen benaderen.

Het idee

Christine Veraart en Irene Weug kwamen met het idee om een actie uit te schrijven waarbij kunstenaars mondkapjes of maskers kunstzinnig zouden benaderen in 2D of 3D en hier foto’s van zouden opsturen. Dat idee wordt nu in de praktijk gebracht. (LET OP: Een zelfgemaakt mondkapje is natuurlijk geen goed beschermingsmiddel !!)

De actie

De afgelopen dagen is er gewerkt aan een speciale site om in deze Corona tijd kunstenaars de gelegenheid te bieden om via kunst wat schoonheid en verstrooiing te brengen.

De site kan je vinden op het volgende adres: https://bergenkunst.art

Op deze site kunnen kunstenaars kunstwerken laten zien. Iedere kunstenaar die dat wil kan hier een foto (of later deze week ook film) naar opsturen en dan is dat te zien. Er is ook een gelijknamige Facebook pagina (Bergenkunst) waar de ingestuurde kunstwerken ook te zien zullen zijn. Inzenden betekent automatisch ook plaatsing op Facebook.

Zo ontstaat er een kunstalbum dat in deze tijd hopelijk enige verstrooiing geeft aan iedereen die verplicht binnen moet zitten. Als extra service is er een onderdeel waarop je verwijzingen naar virtuele musea op de wereld kan vinden.

Maskers af – maskers op

En tenslotte is er een speciaal project, ‘Maskers af – maskers op’
Maak een masker in deze Corona-tijd.
Ontwerp-maak- 2 of 3 D, fotografeer- stuur in.
Zolang de sociale isolatie duurt kan je insturen.

De ingestuurde maskers worden gewoon tussen de andere inzendingen geplaatst maar zullen ook uitgesorteerd worden op een binnenkort beschikbare speciale overzichtspagina. Aan de kunstenaars vragen wij om mooie ontwerpen in te sturen. Alle belangstellenden zouden we willen oproepen om regelmatig te gaan kijken. Kunst geeft tenslotte schoonheid aan het leven ook in barre tijden.

Het bestuur van Arsis

“De site is nog steeds in ontwikkeling en we zullen meer functies zo nodig toevoegen. Voor de kunstenaars die een ontwerp willen insturen is er een menu item waar je je kan aanmelden en via welke je je ontwerp kan insturen. Nieuwe aanmeldingen moeten wel goedgekeurd worden om misbruik en spam te voorkomen. Iedere kunstenaars is uitgenodigd. Samen maken we de wereld een beetje mooier.”, aldus het bestuur van Arsis.

Reacties