ZuidWest TV zendt Maria Ommegang-dienst dit weekend live uit

Foto: Jan Krijtenburg

ZuidWest TV gaat de speciale kerkdienst voor de Maria Ommegang live uitzenden. Dat meldt de streekomroep op zijn website.

Elk jaar is er op de laatste zondag van juni in Bergen op Zoom een dankstoet voor de heilige Maria. Door de coronamaatregelen kan de Maria Ommegang niet doorgaan. In plaats daarvan is er deze keer een speciale mis vanuit de St. Gertrudiskerk in Bergen op Zoom.

Bezoekers zijn door de coronaregels niet welkom, maar er is genoeg plek voor de mensen die de mis én de live-uitzending mogelijk maken. De mis van zondag 28 juni begint om 14.00 uur. De mis heeft als thema ‘Een nieuwe belofte’. Pastoor Paul Verbeek verwijst daarmee naar de strijd die nu gevoerd wordt om het coronavirus de baas te worden.

Normaal gesproken geven de klokken van de St. Gertrudiskerk en de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk het startsein voor de dankstoet die dan door de Bergse straten trekt. Nu zullen de klokken te horen zijn aan het eind van de mis, rond 15.00 uur.

Als de speciale mis is afgelopen, zendt ZuidWest TV nog een special uit. Die gaat over de jubileumeditie van de Maria Ommegang vorig jaar. Toen was het de 75e keer dat de stoet door Bergen op Zoom trok.

ZuidWest TV is online te bekijken via www.zuidwesttv.nl, maar ook via de zenderpakketten van KPN en Ziggo. Bij KPN kun je alleen meekijken vanuit Roosendaal, Bergen op Zoom en Woensdrecht via het digitale kanaal 1420. Bij Ziggo kunnen ook inwoners van Steenbergen, Halderberge, Rucphen, Zundert en Moerdijk meekijken via kanaal 40. Als je analoog wilt kijken, kan dat in Roosendaal, Bergen op Zoom en Woensdrecht op 480.000Mhz.

Reacties