Nieuwe IVN-wandeling langs de Leemputten van Wouwse Plantage

Foto: Jan Krijtenburg

Op donderdag 30 juli houdt IVN Groene Zoom voor het eerst sinds de coronamaatregelen van kracht zijn weer een wandeling met gids.

De excursie in Wouwse Plantage heeft een iets andere vorm dan dat u gewend bent. Gezien de RIVM-richtlijnen gaan we met maximaal 12 personen op pad. Dat betekent dat u zich aan moet melden op de website van IVN Groene Zoom.

De wandeling gaat, op gepaste afstand van elkaar, langs de leemputten waarvan de leem vroeger gebruikt werd om stenen te bakken in de steenoven van de Wouwse Plantage. Sinds 2019 is deze prachtige route opgesteld voor publiek. Vervolgens gaan we een kijkje nemen in het bos van ‘De Nieuwe Wereld’. Op initiatief van Stichting Wouw voor de Derde Wereld is in 1993 het Derde Wereldbos aangelegd om de koppeling te tonen tussen de ontbossingsproblematiek in de derde wereld en de verzuring van de bossen in onze wereld. De naam ‘Derde Wereldbos’ is in 2019 veranderd in ‘De Nieuwe Wereld’ nadat het bos een grondige metamorfose heeft ondergaan. Momenteel staan er kleurrijke bloemen waar vlinders, bijen en insecten op afkomen.

De excursie is gratis en start om 10.00 uur op het parkeerterrein van de Natuurpoort in Wouwse Plantage, Plantagebaan tussen nr. 225 en 227.
De wandeling is ongeveer 2,5 kilometer maar daarom niet minder mooi! Goed schoeisel is aan te raden, want vooral het pad langs de leemputten kan glibberig zijn.

Denk eraan: eerst aanmelden: https://www.ivn.nl/afdeling/groene-zoom/activiteiten/excursie-leemputten-en-nieuwe-wereldbos.
De deelnemers zijn er zelf verantwoordelijk voor om zich te houden aan de anderhalve meter afstand.

Reacties