Pop-up tentoonstelling ‘Briefkaarten van Groot Brittannië’

Foto: Orande Mensink

Gratis pop-up tentoonstelling ‘Briefkaarten van Groot Brittannië’ te zien in de Bredasestraat in Bergen op Zoom.

Het project

Het ‘Postcards from Great Britain’ project startte met als doel contacten te leggen in een bijzondere tijd in de Europese geschiedenis. In een turbulente periode zeker voor Engeland.

Het is een grootschalig project van Shutter Hub, die fotografen heeft uitgenodigd om hun visie te delen op de Britse cultuur. De pop-up shows zullen plaatsvinden op verschillende locaties in Europa, waarvan Bergen op Zoom er een is.

Covid-19 geeft een extra dimensie aan deze bijzondere expositie, we realiseren ons nog veel meer hoe belangrijk contact is en een kaartje sturen past daar bij.
De fotografen, van wie het werk op postkaarten zijn afgedrukt, delen hun visie op allerlei onderdelen van de Britse cultuur, waaronder sociale, politieke, historische, traditionele en observationele beelden.

Gratis te zien

De pop-up tentoonstelling is nu gratis te zien op de ramen van twee huizen in de Bredasestraat 12 & 14 te Bergen op Zoom, gedurende de zomervakantie van 6 juli t/m 24 augustus 2020. Loop eens langs, en als je een reactie wilt geven of vragen hebt, dan kun je een kaartje door de brievenbus gooien gericht aan Orande Mensink of mailen naar [email protected]. Voor meer achtergrond informatie kun je ook kijken op de (Engelstalige) website van Shutter Hub: https://shutterhub.org.uk/exhibitions/postcards-from-great-britain-project-overview/

Shutter Hub

Shutter Hub is een fotografie organisatie die wereldwijd kansen creëert, support geeft en netwerkt voor creatieve fotografen. Ze geven de kans voor fotografen om professioneel hun werk te promoten en bieden toegang tot goede kansen en nieuwe contacten in de fotografie wereld door hun website, in persoon, meet ups en exposities.

Orande Mensink is een Nederlandse fotograaf die op dit moment in Engeland woont. Ze heeft haar Masters in fotografie gehaald aan de University for the Creative Arts (UCA) in Farnham (UK) en geeft op dit moment les in creatieve fotografie en werkt aan zelf geïnitieerde fotoprojecten. Orande is aangesloten bij Shutter Hub.

Postcards from Great Britain wordt ondersteunt door FujiFilm Original Photo Paper en dankt Madeleine en Guus voor het mede mogelijk maken van deze expositie in Bergen op Zoom.

Reacties