Twee weekenden in augustus: kunstexpositie in de beeldentuin

Foto: Paula Withagen

In augustus houdt Paula Withagen weer twee weekenden kunstexposities in de beeldentuin bij haar huis en atelier in Halsteren.

Wanneer

Van vrijdag 7 augustus tot en met zondag 9 augustus en van vrijdag 14 augustus tot en met zondag 16 augustus, elke dag van 11:00 uur tot 17:00 uur

Waar

In de beeldentuin bij haar huis en atelier, Daansbergen 48 in Halsteren

Wie

Anneke Jeukens exposeert met textiel en media, Ineke Duyndam-kester toont haar schilderijen, Erika Pels exposeert lasobjecten, Ingrid van der Meer staat er met haar collectie sieraden en Paula Withagen exposeert haar beeldhouwwerken en schilderijen.

Extra informatie over de exposanten

Paula Withagen
Gekapte beelden uit verschillende steensoorten zoals: arduin, marmer, dolemiet, albast en harde serpetijn soorten.
Vanuit de ruwe steen, zoekt Paula naar de aanwezige inhoud. Zo tracht ze een harmoniërende vorm te vinden tussen de steen en het uiteindelijke resultaat.
Het zijn bijna altijd menselijke figuren, meestal in een sociale context, vaak speelt verbondenheid daarbij een rol.
www.paulawithagen.nl

Annette Jeukens
Textiel & mixed media
Gebruikt oude technieken zoals spinnen, collage, etcetera en combineert dit met nieuwe en gerecyclede materialen in experimentele werkstukken.
Heeft samen met haar dochter een atelier in Roosendaal, waar ze haar eigen stoffen en vezels verft.

Ineke Duyndam-Kester.
Begin 2000 is Ineke begonnen met een tekencursus, daarna aquarellen en er volgden diverse cursussen en workshops, zoals model-schilderen, portretten en schilderen met olieverf.

Van figuratief schilderen schakelde ze over naar abstracte schilderkunst. Ze was op zoek naar een eigen stijl. Na het volgen van een cursus “schilderen vanuit emotie” leerde Ineke vanuit haar diepste intuïtie te schilderen. Uiteindelijk heeft ze door deze laatste cursus haar eigen stijl ontwikkeld mede door gebruik te maken van natuurlijke materialen in haar schilderkunstwerken.
Deze materialen bestaan o. a. uit hout, leer, jute, schelpen, steentjes en zand.
Op dit moment zijn er een 5 tal schilderijen te zien bij Galerie Pjez-Unik te Antwerpen.

Erika Pels
Erika heeft zichzelf ook nooit precies afgevraagd wat kunst is, er zijn zoveel definities van! Iets wat je maakt vanuit je hart, iets waar je naar kijkt met je hart, iets waarmee je iemand raakt in zijn hart, dat is de kunst voor haar. De mens, flora en fauna zijn haar inspriratie. Het lelijke, het mooie, het harde en het zachte, het vrolijk opbeurende, het beangstigende, het en levende en de dode. Erika laat zich er door verwonderen. Daardoor werk zij graag met organische vormen en natuurlijk voorkomende materialen.

Graag laat ze er ook natuurelementen op los, zoals water en vuur.
Erika maakt kunst voor allen die ze lief heeft en iedereen, die van schoonheid houdt.

Ingrid van der Meer.
Edelsmid en emailleur Ingrid van der Meer is thuis op diverse vlakken van metaalbewerking. Geïnspireerd door haar reizen, waarbij mens en natuur op vele manieren indruk op haar maken, werkt zij haar
ontwerpen uit tot mooie, unieke en draagbare sieraden in diverse stijlen en materialen. Ook wandstukken en 3-D objecten met emaille maken deel uit van haar collectie. Tevens werkt zij in opdracht.

Ingrid exposeert in binnen- en buitenland en geeft emailleer- en edelsmeedcursussen in haar studio in Wouwse Plantage.
Zij is van mening dat de kennis, vooral op het gebied van emailleren, niet verloren mag gaan en moet worden doorgegeven aan een volgende generatie.
Ingrid’s werk werd op diverse nationale en internationale exposities tentoongesteld en in verschillende boeken gepubliceerd. Ingrid heeft het gevoel dat haar creativiteit een 6e zintuig is
E-mail: [email protected]
Websites: www.DoubleEyeDesign.com

De beeldentuin

De beeldentuin van Paula Withagen is het gehele jaar geopend. Bel voor meer informatie 0164-683820 of 0642477351

 

Reacties