22 Augustus, open dag op terrein Broeders van Huijbergen

All-focus
Foto: De Huijberg

Een museum, een nieuwe leefgemeenschap, de tuinen en een oudere maar nog steeds actieve broedergemeenschap zijn te zien op de open dag op 22 augustus op terrein van de Broeders van Huijbergen.

Open dag – ‘Welkom, dicht bij Huis’

Het museum, een nieuwe leefgemeenschap, de tuinen en een oudere maar nog steeds actieve broedergemeenschap. Voldoende dynamiek voor een open dag! Op zaterdag 22 augustus bent u van 12-17 uur van harte welkom om te zien, te horen en te proeven wat de broeders, het Wilhelmietenmuseum en de Franciscaanse Leefgemeenschap De Huijberg te bieden hebben. Loop binnen!

Toegang is vrij via oprijlaan Staartsestraat 2.

Workshops en introducties

Tijdens deze open dag kunt u een kijkje nemen in het museum waar de geschiedenis van Wilhelmieten en Broeders van Huijbergen te vinden is. Er zijn korte workshops/introducties (o.a. beeldhouwen, Bachmuziek, traditionele Japanse krijgskunst, labyrint lopen). In de tuin kunt u rondkijken, wandelen en informatie vinden over Franciscaans leven en ecologie, gezonde voeding en Bewust Natuurlijk Leven, thee en kruiden, bezinningsactiviteiten en gastenverblijf.

De Huijberg

De Huijberg vertelt over haar tuin, ingericht volgens het concept van de permacultuur. De kapel van de broeders is open voor een moment van stilte of een kaarsje. En altijd al benieuwd geweest naar de 40 vergroeningsstappen die u zelf kunt zetten? Om 17.00 uur wordt de dag afgesloten met een speciale vesperviering in de Kapel van de Broeders.

De open dag vindt buiten plaats, daarmee is er voldoende ruimte om 1,5 meter afstand te bewaren. Bij het museum geldt een maximaal aantal mensen dat tegelijk naar binnen mag.

Welkom, dicht bij Huis!

Meer informatie

Meer informatie en programma vindt u op deze websites en Facebookpagina’s

Reacties