Gezocht: gastvrouwen en -heren voor de Gevangenpoort

Foto: Jan Krijtenburg

Bergen op Zoom zoekt nog vrijwillige gastvrouwen en gastheren voor de Gevangenpoort, één van de prachtige historische monumenten van de stad.

Bergen op Zoom is trots op haar vele monumenten. De stad straalt historie uit. En dat doen niet alleen de monumenten. De gemeente is ook trots op de vele vrijwilligers die het verhaal van de monumenten vertellen want pas dan gaan monumenten echt leven.

Vanaf 1 augustus opent de Gevangenpoort haar deuren weer voor het publiek. De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.30 uur.

Wie zijn er nodig
Voor het monument De Gevangenpoort zoekt de gemeente enthousiaste vrijwilligers die zo af en toe gastheer/gastvrouw willen zijn. Bij voorkeur heb je een liefde voor erfgoed.

Wat doe je als gastheer/gastvrouw?
-Je hebt een proactieve, informerende, signalerende functie en bent stressbestendig.
-Je ondersteunt de twee Stadsgidsen, bemant de balie op de 1e verdieping en verkoopt de tickets.

Wanneer en hoe vaak?
Er wordt gezocht naar gastheren/gastvrouwen van dinsdag tot en met zondag voor de middag. Het is fijn als je minimaal één dagdeel van drie tot vier uur per week beschikbaar bent.

Wat krijg je er voor terug?
Zoals al eerder aangegeven betreft het een vrijwillige functie. Geld krijg je er dus niet voor. Wat je wel krijgt, is meer kennis en informatie over dit prachtige monument van Bergen op Zoom. Bovendien kom je in een team enthousiaste vrijwilligers te werken. Met z’n allen zijn jullie hét visitekaartje van de stad.

Corona voorzorgsmaatregelen
Uiteraard worden de richtlijnen van het RIVM aangehouden en worden hier met elkaar duidelijke afspraken over gemaakt. Denk hierbij aan hygiëne, looproutes, schoonmaak, groepsgrootte, etc.

Interesse?
Leuk! Neem dan contact op met Marrit Scheffer via [email protected].
Twijfel je nog een beetje en heb je nog wat vragen? Mail dan ook zeker met Marrit zodat zij al je vragen kan beantwoorden. En hopelijk meld je je dan alsnog aan voor gastheer/gastvrouw.

Reacties