Start DigiCafé Bergen op Zoom

Bibliotheek Bergen op Zoom
Foto: Jan Krijtenburg

Dinsdag 29 september is de start van het eerste DigiCafé in Bibliotheek Bergen op Zoom.

Voortaan kun je iedere dinsdagavond terecht in het DigiCafé. Tijdens het DigiCafé kun je deelnemen aan oefengroepen, vragen stellen tijdens het inloopspreekuur en elke laatste dinsdag van de maand houden we een themabijeenkomst waarbij een spreker komt vertellen over een specifiek thema.

Wil je meer weten over de digitale wereld? Weet je nog te weinig van internet of heb je moeite met het vinden van de juiste informatie? Kom dan naar het DigiCafé in Bergen op Zoom.

Inloopspreekuur

Wil je graag je digitale vaardigheden vergroten of zijn er dingen waar je tegen aan loopt? Dan kun je elke dinsdagavond tussen 19.00 – 20.30 uur terecht bij het inloopspreekuur in het DigiCafé. Je hoeft je niet aan te melden, dus je kunt gewoon binnenlopen om antwoord te krijgen op jouw vragen.

Oefengroepen

Wil je graag meer met de computer doen, maar weet je nog niet goed hoe het werkt? Dan is de Klik&Tik cursus iets voor jou. Je leert de computer opstarten, typen en e-mails versturen. Daarna ga je het internet op. Tweedehands koopjes, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen. Samen gaan we aan de slag. Om je aan te melden voor de Klik&Tik cursus kun je mailen naar [email protected] of bellen naar Esther Hartog: 0623225190.

Een andere cursus die je kunt volgen is Digitaal Integreren. Deze cursus organiseren we in samenwerking met Status Go. Tijdens deze cursus ga je verkennen welke digitale vaardigheden je nodig hebt om in Nederland je weg te kunnen vinden. Er is begeleiding in het Nederlands, Arabisch en Tigrinya. Om je aan te melden voor deze cursus kun je mailen naar [email protected] of bellen naar Ahmed Sherih: 0687648257.

Themabijeenkomst met spreker

Iedere laatste dinsdagavond van de maand is er een themabijeenkomst in het DigiCafé in Bergen op Zoom. Steeds is er een spreker aanwezig die aandacht besteed aan een actueel digitaal thema. Tijdens dit eerste DigiCafé is er van 19.00 – 21:00 uur een themabijeenkomst over Online Privacy. Spreker Erik Reuvers, specialist digitale geletterdheid, komt ons er alles over vertellen. Deelname is gratis en er is ruimte voor maximaal 30 deelnemers. Aanmelden kan via: www.bibliotheekwb.nl/onlineprivacy of door aan de balie in een van onze vestigingen.

Reacties