Gastgezin gezocht in omgeving Bergen op Zoom

Foto: Travel Active High School Holland

Travel Active High School Holland zoekt voor Eliška uit Tsjechië een gastgezin in omgeving Bergen op Zoom.

Buitenlandse studenten

In januari is het zo ver! Een aantal buitenlandse studenten van over de hele wereld zullen hun dromen waar gaan maken, namelijk voor een bepaalde periode ondergedompeld worden in de Nederlandse cultuur. Dit geldt ook voor de Tsjechische Eliška die op een middelbare school in Bergen op Zoom gaat beginnen.

Travel Active High School Holland is om die reden voor haar op zoek naar een enthousiast gastgezin in die omgeving. Het High School Holland programma van Travel Active is niet alleen een cultureel avontuur voor de student, maar ook voor uw gezin!

De Tsjechische Eliška

De 16-jarige Eliška uit Tsjechië is één van de buitenlandse studenten die begin januari naar Nederland komt. Eliška is op zoek naar een gastgezin van januari tot november 2021. Eliška houdt erg van sporten, ze heeft 9 jaar lang gebasketbald en is vorig jaar begonnen met beachvolleyballen.

Zij omschrijft zichzelf als spontaan, doelgericht en zelfstandig. Verder vindt Eliška het leuk om met muziek bezig te zijn, voorheen speelde zij gitaar en fluit. Eliška’s droombaan is om fysiotherapeute en psychologe in één te worden.

“Ik wil graag de Nederlandse cultuur en het schoolsysteem ontdekken. Ik ben al begonnen met het leren van Nederlands, maar ik zou graag met jullie oefenen!” Meer weetjes over Eliška? Bekijk haar profiel op de website van Travel Active High School Holland.

Is uw gezin het nieuwe thuis van de buitenlandse student?

Gastgezinnen wonen verspreid door heel het land en zij bestaan uit verschillende samenstellingen. Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Volgens Travel Active High School Holland kan iedereen gastgezin zijn.

Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse studenten de kans onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door de studenten een thuis aan te bieden bij een gastgezin in Nederland en de studenten hier ook naar een middelbare school te laten gaan. Travel Active en hun studenten blijven de maatregelen van het RIVM en de overheid naleven, zoals iedere Nederlander dat doet.

U krijgt niet alleen inzichten in een andere cultuur door een uitwisseling, maar ook nieuwe inzichten in onze eigen Nederlandse cultuur. Staat u open voor een andere cultuur met haar taal en tradities in huis?

Hoe werkt een uitwisseling?

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door één van de Local Coordinators van Travel Active High School Holland. Er worden lokale tripjes georganiseerd door de Local Coordinator en Travel Active organiseert evenementen voor studenten en gastgezinnen (als de situatie rondom Covid-19 dit toelaat). Een buitenlandse student in huis nemen, is op vrijwillige basis. U, als gastgezin, voorziet de kost en inwoning en de overige kosten zijn voor rekening van de student of Travel Active.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de buitenlandse studenten en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via [email protected], bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek hun website: www.travelactive.nl/high-school-holland

Reacties