Inschrijving Bergen op Zicht 2021 is gestart

Bergen op Zicht 2018
Foto: Jan Krijtenburg

Zaterdag 18 september 2021 wordt de vierde Bergen op Zicht gehouden en de inschrijving is al gestart.

Vierde keer

Op zaterdag 18 september 2021 wordt Bergen op Zicht voor de vierde keer georganiseerd door Stichting Bergen op Zicht in samenwerking met Rotaryclubs Bergen op Zoom-Centrum en Bergen op Zoom-Noord. Aanvankelijk was het de bedoeling om dit evenement in 2020 te laten plaatsvinden, maar de COVID-19 pandemie stak hier een stokje voor. Op dit moment gelden er nog steeds beperkende maatregelen, maar de organisatie heeft goede hoop dat Bergen op Zicht in september zal kunnen plaatsvinden en daarom is het vanaf nu mogelijk om je in te schrijven.

Presenteren aan het grote publiek

Het doel van Bergen op Zicht is dat Bergse verenigingen, groepen en instellingen (zonder winstoogmerk) zich presenteren aan het grote publiek en vrijwilligers of leden kunnen werven. Bij de organisatie van Bergen op Zicht wordt ook samengewerkt met Stichting Samen in de Regio, het Vrijwilligers InformatiePunt en de Vrijwilligers Academie. Alle organisaties en instellingen zonder winstoogmerk uit de gemeente Bergen op Zoom kunnen dus deelnemen.

Tijdens de vorige editie van Bergen op Zicht in 2018 waren er maar liefst 94 deelnemers die verspreid stonden over 76 kramen, 22 demonstratieplekken en 2 podia. Onder de deelnemers bevonden zich sportverenigingen, zorginstellingen, culturele organisaties, scouting, hobbyclubs, muziekgroepen, brandweer, ambulancedienst, scholen, goede doelen en nog veel meer organisaties.

Geen kosten

Voor deelname worden geen kosten in rekening gebracht. Faciliteiten zoals (markt)kramen voor presentaties, stroomaansluitingen en podia met geluidsvoorziening worden door de Stichting Bergen op Zicht aangeboden. Een deelnemende groep krijgt een kraam voor z’n presentatie maar de kosten voor inrichting van die kraam zijn voor eigen rekening. Tussen de kramen zijn er desgewenst open ruimtes en enkele podia die gebruikt kunnen worden voor presentaties.

In de binnenstad

Het evenement wordt op zaterdag 18 september aanstaande. gehouden van 12.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in de binnenstad, langs het traject: Grote Markt, Fortuinstraat, het terrein van het Markiezenhof, Hofstraat, Sint Catharinaplein en Kremerstraat.

Inschrijving

Aanmelding voor het evenement Bergen op Zicht 2021 doet u door het inschrijfformulier digitaal in te vullen op de website: www.bergenopzicht.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 juni 2021. Rond die tijd hopen we ook te weten hoe de stand van zaken is rond de COVID-19 maatregelen en of het evenement definitief kan doorgaan.
Meer informatie over het evenement Bergen op Zicht zult u de komende maanden kunnen zien op de website en facebookpagina van Bergen op Zicht, en in de plaatselijke pers.

Reacties