Poppodium Gebouw-T doet mee met pilot ‘Testen voor Toegang’

Foto: JKr

Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom is onderdeel van de landelijke pilot ‘Testen voor Toegang’ en mag op 25, 26 en 27 april drie kleinschalige concerten organiseren.

Ervaring met (snel)testinfrastructuur

Tussen 9 en 30 april vinden in de cultuursector namelijk zogenaamde pilots plaats om ervaringen op te doen met (snel)testinfrastructuur. Zolang het virus nog niet onder controle is, kan testen helpen om stapje voor stapje meer mogelijk te maken. De overheid wil testen inzetten om sociale activiteiten op een veiligere manier eerder mogelijk te maken. “Het is mooi dat Gebouw-T hier onderdeel van kan zijn om te helpen het sociale en culturele leven weer op gang te brengen”, aldus coördinator marketing Joep Gudde.

Drie evenementen

Gebouw-T opent voor drie evenementen de deuren. Op zondag 25 april voor rockband EUT, maandag 26 april met hiphopartieste S10 en op Koningsdag dinsdag 27 april voor 80’s Onbeantwoord, een middag vol entertainment van de organisatoren van 80’s Verantwoord.

De kaartverkoop hiervoor start 7 april om 10.00 uur via de website van Gebouw-T. Bezoekers die een kaartje kopen moeten bij aankomst een negatief testbewijs tonen om naar binnen te kunnen. Deze sneltest moet binnen 40 uur voorafgaand aan het evenement afgenomen worden via www.testenvoortoegang.nl.

Coronamaatregelen

De coronamaatregelen blijven gelden tijdens deze evenementen. Dus het is een zogenaamde ‘seated’ show waarbij bezoekers onderling 1,5 meter afstand houden. Er zijn daarom slechts een beperkt aantal een- en tweepersoonskaartjes beschikbaar. Meer informatie vind je op de website van Gebouw-T.

Reacties