Webinar over rechtshulp van de bibliotheek en Rechtswinkel

Foto: Jan Krijtenburg

Op 22 juni is er een webinar over rechtshulp van de bibliotheek en Rechtswinkel Zuidwest-Nederland.

Nieuw geopende Informatiepunten Digitale Overheid

Aandacht voor juridische vragen vanuit de nieuw geopende Informatiepunten Digitale Overheid in de bibliotheek
Voor hulp bij vragen over de digitale overheid kun je terecht in Bibliotheek Bergen op Zoom, Roosendaal en Oudenbosch bij het Informatiepunt Digitale Overheid, bijvoorbeeld over huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering.

De medewerkers van de bibliotheek helpen je met het vinden van informatie op internet en verwijzen je door naar de juiste (lokale) instanties. Ook organiseert Bibliotheek West-Brabant regelmatig (online) activiteiten voor extra uitleg. Dinsdag 22 juni om 19:30 uur geeft de bibliotheek in samenwerking met de Rechtswinkel Zuidwest-Nederland een webinar over juridische vragen.

Webinar over juridische vragen

Tijdens dit webinar geeft de Rechtswinkel Zuidwest-Nederland uitleg over kleine en grotere juridische vraagstukken. De Rechtswinkel neemt je mee in diverse juridische thema’s, zoals huurrecht en arbeidsrecht. Je krijgt hierbij interessante praktijkvoorbeelden te zien. Tijdens een juridische kwestie heb je misschien ook te maken met de online overheid. De Rechtswinkel geeft tips en laat zien hoe je deze digitale vraagstukken kunt aanpakken! Tijdens het webinar heb je alle gelegenheid om vragen te stellen.

Aanmelden webinar Rechtswinkel Zuidwest-Nederland

Meld je aan via www.bibliotheekwb.nl/webinar, via de balie van de bibliotheek of bel naar 0165 – 55 20 80 (elke maandag tot en met vrijdag van 10:00 – 14:00 uur).
Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht.

Heb je nu al vragen over de digitale overheid? Kom dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Bergen op Zoom, Roosendaal of Oudenbosch of neem een kijkje op de webpagina over het Informatiepunt Digitale Overheid: www.bibliotheekwb.nl/ido.

Ook interessant in juniā€¦

Digitale vaardigheden oefenen tijdens de workshops over het nieuwe donorregister. Bibliotheek West-Brabant organiseert workshops over orgaandonatie. Daarnaast ga je oefenen met digitale vaardigheden, zodat je zelf aan de slag kunt met een DigiD en het invullen van je keuze. Kijk op www.bibliotheekwb.nl/diensten/Donorregistratie.

Reacties