Zes kunstenaars exposeren in beeldentuin

Paula Withagen
Foto: Jan Krijtenburg

Twee weekenden in juli is de beeldentuin van Paula Withagen weer het expositieterrein van zes kunstenaars.

Van vrijdag 9 juli tot en met zondag 11 juli en van vrijdag 16 juli tot en met zondag 18 juli exposeren Wouter Goudwaard, Marja van Nieuwenhuijzen, Annelies van Loenhout, Marion van Woudenberg, Yvette Roovers en uiteraard Paula Withagen zelf, in de tuin en het atelier van Paula Withagen in Halsteren.

Als de (corona) situatie het toelaat zal op zaterdag 10 juli om 15:00 uur de expositie officieel geopend worden door René Hagenaars.

De kunstenaars

Wouter Goudswaard – striptekenaar

Striptekenaar Wouter Goudswaard (1991) tekent poppetjes. We kunnen er lang of kort over zijn; dat is nu eenmaal wat hij het liefste doet. Natuurlijk verschilt de vorm. Van een cartoon in opdracht tot een stripboek en van enkel een getekend poppetje tot een uitgebreide zoekplaat waar van alles op te zien is.

Wouter maakt de strip Ridiculand (2 albums van verschenen), tekent zoekplaten (en puzzels), schrijft scenario’s voor de Donald Duck en werkt daarnaast aan allerlei tekeningen in opdracht. Studio Goudbaard | Strips, cartoons & zoekplaten

Wouters website: www.studiogoudbaard.nl en e-mail adres: [email protected].

Marja van Nieuwenhuijzen – Botanische Prints

Marja woonde 45 jaar in Inuvik in het Noorden van Canada temidden van voornamelijk Inuït en Indianen. Van hen leerde zij verschillende traditionele technieken en zij specialiseerde zich in het werken met kralen. De laatste 15 jaar houdt zij zich vooral bezig met botanisch printen en verven met natuurlijke verfstoffen.

Haar artistieke inspiratie vindt zij dan ook hoofdzakelijk in de natuur maar ook in de mensen in haar omgeving. Als ondergrond voor de prints van bladeren en bloemen gebruikt zij papier, leer en textiel zoals katoen, linnen, wol en zijde. Hiervan maakt zij unieke gebruiksvoorwerpen, sjaals en kledingstukken.

In 2016 remigreerde Marja naar Nederland en Bergen op Zoom werd haar nieuwe woonplaats.

Annelies van Loenhout – Glazenier

Haar opleiding tot glazenier heeft ze gevolgd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, 4 jaar Hogere Graad en 2 jaar Specialisatie Graad. Zij begeeft zich enerzijds op traditioneel terrein van de Kunstnijverheid zoals het restaureren en ontwerpen van glaspanelen voor het gebruik in interieurs als ook voor het gebruik als architectonisch element.
Daarnaast maak ze ook autonome objecten van glas. Deze werken maak ze van zowel glas in lood als van gefuseerd glas. Hierbij wordt de functionaliteit losgelaten. Voor deze objecten kan ze haar eigen individuele expressie ontwikkelen.
Annelies haar website: www.glasateliervanloenhout.nl en email adres: [email protected].

Marion van Woudenberg – Ethnic Jewellery

In de jaren 80 heb marion een aantal jaren in Egypte gewoond en is in die periode in aanraking gekomen met ‘Bedoeïnen’-kralen. Ze is er helemaal verliefd op geworden en is zich gaan toeleggen op het maken van kettingen met deze bijzondere kralen. Van het een kwam het ander. Intussen komt haar materiaal uit onder meer India, Nigeria en Mali! Iedere ketting heeft zo zijn eigen verhaal!

Yvette Roovers – Beeldend Kunstenaar

Yvette is een kunstenaar die zich graag bezig houdt met verschillende disciplines, zoals schilderen, keramiek en textiel. Haar werk wordt vaak omschreven als dromerig, decoratief en doorleefd. Eigenlijk is Yvette voortdurend bezig met het scheppen van een fantasiewereld waarin zij graag zou willen verblijven.

Paula Withagen – Beeldhouwer

Opleiding: Keramiek en Bronzen Beelden. Daarna een opleiding van 6 jaar in het steenkappen in de Koninklijke Kunstacademie in Antwerpen.
Vanuit de ruwe steen, zoeken naar de aanwezige inhoud en zo een harmoniërende vorm te vinden. Meestal zijn het menselijke figuren in een sociale context. Vaak speelt verbondenheid een rol.
Tentoonstellingen: In binnen- en buitenland en deelname aan Symposiums.

Praktische informatie:

data:
vrijdag 9 juli tot en met zondag 11 juli
vrijdag 16 juli tot en met zondag 18 juli
Openingstijden:
van 11:00 tot 17:00 uur
Adres:
Daansbergen 48
4661 RG Halsteren
Info:
Tel: 0164-683820 of 06-42477351
www.paulawithagen.nl

Reacties