3 t/m 5 september 2021: tomatenfestival van Arboretum Kalmthout

Arboretum Kalmthout
Foto: Jan Krijtenburg

Het tomatenfestival van Arboretum Kalmthout zwaait traditioneel de zomer uit met een kleurrijke tentoonstelling over deze smakelijke vrucht.

Zo’n 200 opmerkelijke en zeldzame tomatenrassen passeren de revue in een overzichtstentoonstelling in het historische Vangeertenhof. Moestuinliefhebbers kunnen er grasduinen en shoppen tussen ruim 300 tomatenrassen in de gespecialiseerde zadendatabank die door de vrijwilligers van Arboretum Kalmthout beheerd wordt.

Deze editie van het Tomatenfestival krijgt een uitgesproken culinair tintje. Traiteurs en lokale producenten laten je aan hun eetkraam in de arboretumtuin proeven van originele hapjes met tomaat als hoofdingrediënt. Wil je zelf aan de slag, dan kun je inspirerende recepten plukken uit de tentoonstelling en je ingrediënten aan het kraam met verse tomaten kopen.

Het tomatenfestival 2020 in een buitenopstelling, waarbij bezoekers honderden tomatenrassen op lange tafels konden bewonderen. Ook komende editie vormt de arboretumtuin het decor voor het culinaire gedeelte met lokaal kooktalent.

Tomatenpraline in primeur

Speciaal voor het tomatenfestival ontwierp de Kalmthoutse chocolatier Clément Ickx twee uitzonderlijke pralines in een verrassende combinatie met tomaat. Zijn creaties ‘Rito’ en ‘Muse’, met een vulling gebaseerd op de gelijknamige tomaatjes van Stoffels Tomaten, kun je tijdens het tomatenfestival proeven én mee naar huis nemen, want ze zijn er in primeur te koop.

Tomatenfestival

3 tot en met 5 september 2021 van 10 tot 17 uur

Contact- & bezoekadres
Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België
T +32 (0)3 666 67 41
E [email protected]

Toegangsprijzen
€ 7 vrijdag – € 8,5 zaterdag & zondag| jaarkaart, museumpas en kinderen <12 jaar gratis | toegang tot de tuin inbegrepen | tickets in voorverkoop vanaf augustus

Plantencentrum, cadeau- & boekenshop en cafetaria
Het plantencentrum, de cadeau- & boekenshop en de cafetaria zijn vrij toegankelijk van 10 tot 17 uur, ook op zon- en feestdagen.

Website
www.arboretumkalmthout.be

Social media
www.facebook.com/arboretumkalmthout
twitter.com/arboretumkalmt

www.instagram.com/arboretumkalmthout

#arboretumkalmthout

Bereikbaarheid
Het NMBS station van Kalmthout ligt op 200 m van de ingang van Arboretum Kalmthout.
De Fietsostrade F14 Essen-Antwerpen ligt naast het domein.
Eigen parking + extra parking aan NMBS station Kalmthout.
Meer informatie bereikbaarheid op de website

Reacties