Huijbergse braderie, kermis en wielrennen

Foto: Jan Krijtenburg

Op 20, 21 en 22 augustus wordt de Huijbergse kermis gehouden, op 21 augustus het Woensdrechts Wielerkampioenschap en op 22 augustus de braderie met kindervrijmarkt.

Woensdag maakten Wil de Jong en Jeffrey van Agtmaal het programma bekend van de door hen en ondernemersvereniging Hover georganiseerde Huijbergse kermis, het Woensdrechts wielerkampioenschap en de braderie met kindervrijmarkt in het weekend van 20, 21 en 22 augustus.

Huijbergse kermis

De Huibergse kermis wordt gehouden op 20, 21 en 22 augustus. De kermis op het kerkplein van Huijbergen is op vrijdag geopend van 15.00 tot 22.00 uur, op zaterdag van 13.00 tot 22.00 uur en op zondag van 11.00 tot 20.00 uur. De kermis heeft dit jaar tien attracties waaronder de draaimolen, de zweefmolen voor kinderen, de autoscooters. kramen met lekkers en meer.

Het Woensdrechts Wielerkampioenschap en de Raadsrace

Alle wielrenners uit de gemeente Woensdrecht en de omliggende gemeenten op de Brabantse Wal, met en zonder licentie, kunnen meestrijden voor het Woensdrechts Wielerkampioenschap.

Voorafgaande aan het kampioenschap is er de raadsrace. De zes Woensdrechtse politieke partijen sturen elk een ploeg renners naar Huijbergen om te laten zien welke partij buiten de raadszaal de sterkste is. De raadsrace begint zaterdagavond om half zeven.

Om zeven uur die avond begint dan de wedstrijd voor het Woensdrechts Wielerkampioenschap over een afstand van circa vierenveertig kilometer. Er wordt gereden in drie categorieën, te weten, veertig min, veertig plus en dames. Alle drie de categorieën zullen tegelijkertijd starten. Het startschot voor deze wedstrijd voor het Woensdrechtse Wielerkampioenschap zal gegeven worden door de Woensdrechtse burgemeester Steven Adriaansen.

Opgeven voor het Woensdrechts Wielerkampioenschap kan bij Wil de Jong (Telefoon 0164-642110 email [email protected]) of op de dag van de wedstrijd bij de inschrijving bij Restaurant Fleurian. Het inschrijfgeld bedraagt vijf euro.

Braderie en kindervrijmarkt

De braderie wordt gehouden op zondag 22 augustus. De braderie is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Ook op deze zondag is er een vrijmarkt voor de Huijbergse jeugd die hun tweedehands en afgedankte spulletjes aan de man kunnen brengen. De vrijmarkt is enkel en alleen bedoeld voor de Huijbergse jeugd. Opgeven dient voor 19 augustus te gebeuren bij Wil de Jong (Telefoon 0164-642110 email [email protected])

Het beloofd een goed gevulde braderie te worden. Bij vorige edities waren er uiteindelijk circa zestig kramen maar nu zijn er al zestig inschrijvingen voor een kraam binnen dus er is een goede kans dat er op de braderie wel negentig of honderd kramen zullen staan. Uiteraard wordt bij de plaatsing van de kramen voldoende ruimte gehouden om de anderhalve meter afstand te kunnen aanhouden.

De Huijbergse buurtpreventie zal ook aanwezig zijn om zo nodig de bezoekers te wijzen op de geldende corona-maatregelen.

Overige attracties

Op zondag 22 augustus is het Wilhelmietenmuseum de gehele dag geopend en ook molen Johanna is de gehele dag te geopend voor het publiek. Uiteraard zorgt de Huijbergse horeca weer voor gezelligheid op hun terrassen.

Verkeersmaatregelen

  • Op Woensdag 18 augustus begint de opbouw van de kermis. Er kan dan niet meer geparkeerd worden op het kerkplein.
  • Op zaterdag 21 augustus zijn de volgende wegen afgesloten: Boomstraat, Bakerstraat, Vrouwenhof, Kloosterdreef, Dorpsstraat en Staartsestraat. De afsluiting is op zaterdag van 17.00 tot 21.30 uur.
  • Op zondag 22 augustus zijn de volgende wegen afgesloten: Boomstraat, S. Bogaertslaan (van P. Borrekensstraat tot kruising Boomstraat). Bergsestraat, Dorpsstraat en Bergsestraat (van kruising Boomstraat tot Jeneverbes). De afsluiting is van 06.00 uur tot 20.00 uur.

De wegomleidingen zijn door borden aangegeven. Afsluitingen en omleidingen zijn goedgekeurd door de gemeente Woensdrecht bepaald in overleg met de diverse veiligheidsinstanties. De organisatie verzoekt iedereen om auto’s tijdig elders te parkeren.

Reacties