Vier kunstenaars in kasteel Ravenhof

Foto: Jan Krijtenburg

Suzana Jovanovic en Liselotte van der Zwet, twee vrouwelijke finalistes van Project Rembrandt, houden van 9 tot en met 13 oktober een expositie in Kasteel Ravenhof, samen met twee gast kunstenaars.

De expositie is georganiseerd door Suzana Jovanovic. die als gast-exposanten Liselotte van der Zwet en de lokale beeldhouwers Edgard Baert en Theo Reynaerts uitgenodigd heeft, zodat er behalve de schilderijen van de dames ook beeldhouwwerken op de expositie te zien zullen zijn.

De kunstenaars

Drie van de vier kunstenaars zijn geen onbekende op kasteel Ravenhof.

Edgard Baert uit Kapelle (B)
Beeldhouwer en schilder Edgard Baert, heette al meerdere keren, als bestuurslid van Internationaal Kunstinitiatief Moretus, de bezoekers van de jaarlijkse groepstentoonstelling in het kasteel welkom.
Edgard heeft zijn schilder opleiding gehad aan het St-Michielscollege in Brasschaat. Na een aantal jaren schilderen begon hij ook te experimenteren met andere kunstvormen en begon met beelden maken van diverse materialen zoals hout, steen of metaal.
Meer over Edgard en zijn werk is te vinden op zijn website www.art-baert-edgard.be en op zijn Facebook pagina.

Theo Reynaerts uit Brasschaat
Recyclage kunstenaar Theo Reynaerts heeft met zijn werk al diverse malen geëxposeerd op de groepstentoonstelling en één van zijn werken, het beeldje ‘Kapitein’, stond een maand geëxposeerd in het Administratief Centrum van Stabroek.
Voor inspiratie en materialen struint Theo, als een strandjutter, rommelmarkten en kringloopwinkels af.
Al Theo zijn beelden hebben een verhaal en zitten vol passie.
Één van zijn recente werken is “Corona, the battle for life”. Een werk voor de helden van deze corona “oorlog”. het moet het verdriet en de angst, maar ook de moede en wilskracht van mensen gedurende de corona crisis uitbeelden. Na de expositie zal het werk aan een ziekenhuis geschonken worden.
Meer over Theo’s werk is te zien op zijn Facebook pagina.

Suzana Jovanovic uit Putte (NL)
Deze selfmade kunstenares uit Putte had, voor ze deelnam aan de eerste editie van het televisie programma ‘Project Rembrandt’, al meerdere keren geëxposeerd op de jaarlijkse groepstentoonstelling in kasteel Ravenhof en ook in een galerie in de verenigde Staten van Amerika had al werk van Suzana gehangen.

Haar deelname aan het programma Project Rembrandt was een groot succes en ze was één van de finalisten van het programma.
Tegenwoordig exposeert Suzana regelmatig in het hele land. haar werk heeft zelfs in het Rijksmuseum in Amsterdam gehangen. In haar woonplaats Putte geeft Suzana ook schilderles aan een enthousiaste groep leerlingen en probeert ze de passie, die zij voor de kunst heeft, op haar leerlingen over te brengen.
Meer over Suzana en de schilderlessen is te vinden op haar Facebook pagina  en in een vorig artikel op woensdrecht.nieuws.nl.

De vierde kunstenaar is bekend van Project Rembrandt, de 2e editie

Liselotte van der Zwet uit Nieuwkoop
Schilderes Liselotte van der Zwet is de enige van het viertal die niet uit de regio komt en het kasteel nog nooit gezien had. Liselotte woont in Nieuwkoop waar ze ook haar atelier heeft.
Net als bij Suzana kwam ook haar artistieke carrière in een stroomversnelling nadat ook zij als finaliste Project Rembrandt verliet.
Liselotte kreeg haar kunstopleiding aan de Junior Academie in Amsterdam
Het schilderen begon als een hobby maar Liselotte beschouwt het nu als haar tweede carrière.
Voor de start van Project Rembrandt werkte ze voornamelijk vanuit huis maar toen ze voor het tv-programma haar meesterwerk moest maken heeft ze toch maar een atelier gehuurd, wat zo goed bevalt dat ze nu nog steeds vanuit haar atelier werkt. Liselotte schildert voornamelijk mensen op alle mogelijke manieren, van portretten tot naakten, soms vrij en soms in opdracht.

Liselotte haar werk hangt momenteel in een pop-upstore voor het project “Kunst in Nieuwkoop’ in haar woonplaats en binnenkort komt er een expositie van haar werk in het gemeentehuis van Nieuwkoop en er komt een expositie in Amsterdam. Ook heeft haar werk al in paleis het Loo gehangen.
Meer over Liselotte is te vinden op haar website en haar Facebook pagina.

De twee dames finalisten

Suzana zag in de deelname van Liselotte veel overeenkomsten met haar deelname en haar manier van werken. Beide schilderessen durven koude kleuren te gebruiken voor sterke emoties en ze maken beide conceptuele kunst, geïnspireerd op de actualiteit in de maatschappij.
Toen Suzana Liselotte dan ook benaderde voor een gezamenlijke expositie was de klik daar meteen. Als de twee enige vrouwelijke finalisten van Project Rembrandt hadden ze veel gemeen.
De dames sluiten dan ook zeker niet uit dat er in de toekomst nog wel een gezamenlijke expositie komt, misschien deze keer in Liselottes woonplaats Nieuwkoop.

Suzana en Liselotte in het park bij kasteel Ravenhof

Sponsors

Het was op het laatste moment nog even spannend of Suzana alles rond zou krijgen maar dankzij Michiel de Man, de supermarkt manager van AH in Putte en Dustin-Dwight Tummers, de marketing afdeling van Tummers Food Processing Solutions in Hoogerheide kreeg Suzana de sponsoring rond, zodat ze er weer een mooie expositie van kan maken.

Praktische informatie

Data: van 9 oktober tot en met woensdag 13 oktober
Locatie: Kasteel Ravenhof, Oud Broek in Putte-Stabroek
Openingstijden:
– Zaterdag: van 12:30 tot 20:00 uur
– Zondag tot en met dinsdag: van 12:00 tot 17:00 uur
– Woensdag: van 11:00 tot 13:00 uur
Toegang: gratis

Reacties