GGD prikbus actief in Bergen op Zoom

Foto: redactie

Sinds 16 augustus is de prikbus van de GGD actief in Bergen op Zoom. In deze bus kun je een corona-vaccinatie krijgen zonder afspraak.

Dit weekend staat de prikbus in Gageldonk bij supermarkt Akmarkt. Maandag 23 augustus gaat de bus naar de wijk Noordgeest. Wethouder Mignon van der Zwan bezocht donderdag de prikbus.’

“Onze GGD heeft het goed voor elkaar.”

Wethouder van der Zwan bracht vandaag een bezoekje aan de ‘prikbus’ van de GGD die nu in Bergen op Zoom staat voor een Coronavaccinatie zonder afspraak. De bus is sinds 16 augustus in onze gemeente actief en doet meerdere wijken aan. Dit weekeinde staat de bus nog in Gageldonk bij supermarkt Akmarkt. Maandag gaat de bus naar Noordgeest.

Mensen die zonder afspraak nog een Coronavaccinatie willen, kunnen de komende week in de prikbus van de GGD West Brabant terecht. Op de website van de GGD staan de precieze data, locaties en tijdstippen vermeld. Er kan gekozen worden tussen twee vaccins, Pfizer en Janssen. Met het Janssenvaccin bent u met één vaccinatie klaar (maar alleen voor 18 plussers), met het Pfizervaccin is een tweede vaccinatie nodig.

Goed bezocht

“De bus in Bergen op Zoom wordt goed bezocht,” vertelt de GGD medewerker. “Er zijn ook al aardig wat mensen met prikangst geweest. Zij zien de bus staan en zeggen: “Ik doe het nu meteen, want als ik een afspraak moet maken, zie ik er zo erg tegenop, dan doe ik het niet meer.” Ze vinden de officiële locaties ook vaak te groot. En dan moeten ze wachten in een wachtrij. Dan slaan de zenuwen toe. Sommigen komen huilend binnen. Maar we hebben op de bus ruim de tijd om mensen op te vangen en te begeleiden. Er is ook hulp bij het invullen van de gezondheidsverklaring en het formulier is in verschillende talen. We proberen elke eventuele drempel weg te nemen.”

Wethouder van der Zwan neemt ook een kijkje in de bus. Daar is een GGD verpleegkundige de prikken voor de volgende kandidaten aan het vullen. Dit is secuur werk, want er mag geen luchtbel of iets dergelijks in zitten. Alles wordt dubbel gecheckt door een collega verpleegkundige, want iedereen maakt wel eens een foutje. “Wat hebben jullie het allemaal goed voor elkaar!” zegt wethouder van der Zwan bewonderend rondkijkend. ”Mijn complimenten.”

Reacties