Geen Bergse Cultuur Festival maar literair evenement

Foto: Jan Krijtenburg

In plaats van het Bergse Cultuur Festival zal op 2 oktober een literair evenement gehouden worden in Theater Den Enghel in Bergen op Zoom.

Derde Bergse Cultuur Festival afgelast

Normaliter zou dit jaar op zaterdag 2 oktober het derde Bergse Cultuur Festival hebben plaatsgevonden in Theater Den Enghel. De voorbereidingen daartoe waren al vol goede moed opgestart en de nodige afspraken al gemaakt.

Helaas nopen de onduidelijkheden rondom de corona maatregelen de organisatie om het evenement te verplaatsten.

‘Zolang de anderhalve meter maatregel nog blijft bestaan, en mensen niet op hun gemak op hun eigen gewenste tijdstip onaangekondigd binnen kunnen wandelen, zijn dit soort evenementen een non-go.’ Aldus de organisatie. Ze vindt het heel spijtig om alle potentiële deelnemers en organisaties deze beslissing te moeten melden. Er zijn helaas nog te veel onduidelijkheden.

Ook goed nieuws

Toch is er nog goed nieuws te melden door de organisatoren: “We hebben voor zaterdag 2 oktober het gebouw Den Enghel te Bergen op Zoom al vastgelegd. Bovendien willen twee schrijvers, Henk Witjes en Eric Wobma, hun nieuwste pennenvruchten presenteren. Daarom zullen we op deze zaterdagmiddag een literair evenement vorm geven zoals we dat ook al afgelopen 23 juli hebben gedaan.
Op deze manier kunnen we de bezoekersstroom beter reguleren en zijn het aantal deelnemers ook beperkt zodat we nog aan alle corona maatregelen voldoen. Op deze manier kun je toch met een gerust hart een bezoekje aan ons evenement afleggen. Meer informatie zullen we nog naar buiten brengen.”

In 2022

De organisatie verwacht dat in 2022 het Bergs Cultuur Festival wel doorgang kan vinden en kijkt met vertrouwen uit naar de 3e editie.

Literair evenement

Het literair evenement van zaterdag 2 oktober aanstaande past ook goed in het theaterseizoen van Theater Den Enghel. De organisatie buigt zich nu over het programma om het publiek een boeiende, interessante, maar voor al ook een leuke en onderhoudende middag te bezorgen.

Reacties