Wandeling door de tuinen en de villa van Landgoed Mattemburgh

Foto: Ad van Loenhout

Op zondag 29 augustus organiseert Brabants Landschap weer een rondwandeling over de buitenplaats onder begeleiding van een gids. Dit geheel volgens de richtlijnen van het RIVM.

Fürst Pückler bloemenperken

Natuurlijk worden de tuinen en de villa hierbij bezocht, maar er zal speciale aandacht zijn voor de zogenaamde Fürst Pückler bloemenperken. De bekende “taart” aan de straatkant van het landgoed met daarvoor de gestileerde zwanen.
De Mattemburgh is nog de enige buitenplaats in Nederland waar jaarlijks, op traditionele wijze, een Pücklerbed wordt aangelegd. In het bed worden duizenden bladplanten en dus géén bloeiende planten verwerkt. Deze planten worden grotendeels in de eigen kwekerij opgekweekt. Ook de witte metalen boogjes zijn karakteristiek voor het ontwerp, dat is geïnspireerd door Pückler op de Mattemburgh.

Praktische informatie

De wandelingen zijn niet bedoeld voor groepen, hiervoor graag apart reserveren.
Aanvang 14.00 uur bij de parkeerplaats, let op, P1 aan de Beukendreef.
De gidsen van Brabants Landschap zullen u daar graag verwelkomen vanaf 13.30 uur!
De rondleiding duurt ongeveer twee uur en de kosten bedragen €8,- per persoon (beschermers €4,- per persoon. Maximaal 2 volwassenen, 2 kinderen en 2 introducees bij vertoon van uw jaarkaart). Na afloop kunt u nog lekker nagenieten in de sfeervolle Oranjerie, op het terras aan de Franse tuin of in de binnentuin.
Voor deze rondleiding dient u zich vooraf aan te melden via de website van Brabants Landschap www.brabantslandschap.nl/activiteiten

Reacties