Leer jezelf te onderscheiden tijdens sollicitatie

Foto: Jan Krijtenburg

Gratis cursus ‘Presenteer jezelf’ om jezelf te onderscheiden tijdens sollicitatie.

Gratis vierdelige cursus

In het najaar biedt de Bibliotheek West-Brabant de gratis vierdelige cursus ‘Presenteer jezelf’ aan. De cursus wordt gegeven op vier locaties met vier verschillende startdata. In vier sessies leren deelnemers hun kwaliteiten kennen en hoe ze deze kwaliteiten kunnen presenteren in een video zodat ze beter opvallen tijdens een sollicitatie.

Met een leuk gemonteerde video waarin de persoonlijkheid, wensen én kwaliteiten van de deelnemers tot hun recht komen onderscheiden ze zich van de concurrentie en vergroten de kans op een nieuwe baan bij een potentiële nieuwe werkgever. Jacqueline Braat leidt de cursus en ondersteunt met de volgende thema’s:

  • hoe kom ik over op een ander?
  • wie ben ik en wat wil ik uitstralen?
  • wat wil ik voor werk doen?
  • hoe vertaal ik dit in een video en hoe profileer ik mezelf?
  • wanneer is iets een mooie foto of video?

De cursus is voor werkzoekenden die zichzelf op een andere manier willen presenteren tijdens het sollicitatieproces dan via c.v. en sollicitatiebrief. Ze zijn de Nederlandse taal vaardig en/of durven te spreken vanaf B1 niveau. Er kunnen maximaal 10 deelnemers per locatie deelnemen en men houdt zich tijdens de cursus aan de dan geldende covid-19 regels.

Inschrijven

Inschrijven is verplicht en kan via de website van de Bibliotheek West-Brabant. Inschrijven: www.bibliotheekwb.nl/cursuspresenteerjezelf Meer informatie: [email protected] of 06-23225190.

Locaties en data

Bibliotheek Bergen op Zoom
Donderdag 2, 9, 16 en 23 september
09:00 – 11:30 uur
Bibliotheek Bergen op Zoom, Kortemeestraat 17, Bergen op Zoom

Bibliotheek Hoogerheide
Maandag 27 september, 4, 11 en 18 oktober
09:00 – 11:30 uur
Bibliotheek Hoogerheide, Huijbergseweg 3A, Hoogerheide

Reacties