Inschrijving Kijk Binnen Bij Bedrijven gestart

Foto: Kijk Binnen Bij Bedrijven

De inschrijving voor bedrijven en organisaties voor ‘Kijk Binnen Bij Bedrijven’ van 18 tot en met 23 oktober is gestart.

De juiste mensen vinden

Veel werkgevers staan voor de uitdaging om de juiste mensen te vinden voor de vacatures in hun bedrijf of organisatie. “Die zoektocht is tijdrovend en intensief. Bij deelname aan Kijk Binnen Bij Bedrijven word je zichtbaar en kun je opvallen. Ontvang je belangstellenden op je locatie, dan is dat vaak een verrassende kennismaking met gemotiveerde mensen. Je ontdekt dat je meer voor elkaar kunt betekenen dan je van tevoren had bedacht,” zo vertelt Anita Karremans van Samen in de Regio, de netwerkorganisatie die dit evenement organiseert samen met het Werkcentrum Brabantse Wal.

Een vitale regio

Of jongeren in de regio blijven wonen, hangt voor hen af van het vinden van werk in de regio. Om jong talent te behouden is het van belang dat zij weten wat de Brabantse Wal te bieden heeft. Praktisch én theoretisch opgeleiden hebben daar lang niet altijd een goed beeld van.

Krijgen zij de kans om binnen te kijken, dan geeft dat inzicht in de werkzaamheden en in de mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Jong talent raakt meer betrokken bij de bedrijvigheid in de regio. Het gaat om jongeren die een studie hebben afgerond, maar net zo goed leren werkgevers enthousiaste stagiaires kennen in de week van Kijk Binnen Bij Bedrijven. Deelname kan op korte én lange termijn van waarde zijn.

Vrijwilligers

Ben je op zoek naar vrijwilligers? Zet ook dan de deuren open en laat je van je beste kant zien. De ervaring is dat van het een het ander komt. Een nieuwsgierige die eens binnen komt kijken, raakt geïnspireerd en haakt gemakkelijker aan als vrijwilliger of als nieuw lid.

Onder de aandacht bij een groot publiek

Bedrijven en organisaties op de Brabantse Wal kunnen aansluiten om hun deuren open te zetten – via een live ontvangst of online kennismaking – in de week van maandag 18 tot en met zaterdag 23 oktober. Meedoen is gratis. Aanmelden kan nog tot 27 september via de website www.kijkbinnenbijbedrijven.nl. Met huis-aan-huis flyers, een campagne op social media en reclameborden in de gemeenten Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht krijgt het evenement veel bekendheid bij alle inwoners op de Brabantse Wal.

Belangstellenden aanmelden

Iedereen die graag eens binnen kijkt bij een bedrijf of organisatie kan zich vanaf 20 september aanmelden, ook via de website www.kijkbinnenbijbedrijven.nl.

Reacties