Eglomisé werk van Heidi Adcock bij Galerie Arsis

Foto: Jan Krijtenburg

Zaterdagmorgen werd de expositie van Heidi Adcock haar achterglasschilderingen geopend in Galerie Arsis in Bergen op Zoom.

De opening

Na een welkom door Jodrike de Koning werd de expositie geopend door kunstverzamelaar Robert Teunisse, een groot liefhebber van het werk van Heidi Adcock. Hij vertelde over de kunstenares, haar werk in binnen en buitenland en over haar techniek, eglomisé.

Jodrike de Koning, Robert Teunisse en Heidi Adcock

Eglomisé.

Eglomisé is schilderen op de ‘achterkant’ van glas, een techniek die een kundig kunstenaar behoeft. Glas gedraagt zich heel anders met olieverf dan bijvoorbeeld doek en ook duurt het veel langer voor de verf droog is.  Om het uiteindelijk gewenste resultaat te bereiken moet er in spiegelbeeld en van achteren naar voren gewerkt worden, wat natuurlijk veel lastiger is dan ‘gewoon’ schilderen op paneel of doek.
Het voorbeeld, waardoor Heidi geïnspireerd werd om met deze techniek te gaan werken was de Belgische kunstenaar Floris Jespers.
Om deze techniek van dichtbij te bekijken staat er In de galerie een schilderij waar Heidi nog mee bezig is.

Een schilderij waar Heidi momenteel aan werkt

Heidi Adcock

Momenteel heeft de kunstenares haar atelier in Kalmthout in België, maar oorspronkelijk komt Heidi uit Surrey in Engeland. Ze werd geboren in Duitsland maar groeide op in Engeland waar ze ook haar opleiding kreeg aan de Hammersmith Art School in Londen. Met de Italiaanse Guido vertrok ze daarna naar Italië waar ze een geruime tijd in de buurt van Florence woonde waar ze ook nog een aantal jaren een kunstopleiding volgde. Zo’n dertig jaar gelden verhuisde ze uiteindelijk naar België, waar ze nog steeds woont en haar atelier heeft.

Heidi Adcock

New Orleans

In België ontdekte Heidi de techniek van het achter glas schilderen, een techniek waar ze zichzelf steeds verbeterd heeft. Heidi schildert meestal gezellige en vrolijke onderwerpen zoals circusdieren, mensen in een casino, paardenraces en mensen die muziek maken. Vooral haar werken over de Jazz in New Orleans zijn erg populair bij kunstliefhebbers. Uit al haar werken straalt de energie die ze heeft. Ze zegt er zelf over “Painting every day keeps me young”.

De vrolijkheid en energie straat er af……

Ook humor kom je tegen in de schilderijen van Heidi. Zo schilderde ze een portret van Donald Trump die tegen de vissen zegt “I’ll be back”.

Een schilderij van Donald Trump met als titel “I’ll be back”

Heidi exposeerde haar Eglomisé werk in vele landen en haar werk werd meerdere keren geselecteerd voor de Grote Zomertentoonstelling van de Royal Academy in Londen wat een bijzondere prestatie is gezien het grote aantal gegadigden voor deze tentoonstelling.

Carla Ferilli

Na de openingsspeech door Robert Teunisse kwam ook een van de dochters van Heidi aan het woord, Carla Ferilli. Ze wist nog van het eerste werk dat Robert van haar moeder kocht en vertelde van de zus van Heidi die ook kunstenaar is. Ook bedankte ze de mensen van de galerie commissie van Arsis, Jodrike, Trudy en Annemiek, voor de medewerking bij het tot stand komen van de expositie.

Carla Ferilli en haar moeder

Bewonderen

Na het officiële gedeelte van de opening konden de circa veertig aanwezige kunstliefhebbers de schilderijen in de galerie met een hapje en een drankje bewonderen.

De opening van de expositie was voor genodigden maar voor de rest van de maand, tot en met 29 mei,  mei kan iedereen de vrolijke kunst van Heidi Adcock komen bewonderen op vrijdag, zaterdag en koopzondagen van 12:00 tot 17:00 uur.

Paradijselijke taferelen

De schilderijen werden bewonderd door de aanwezige kunstliefhebbers

 

Kleurig en vrolijk werk

 

Praktische informatie

Adres: Galerie Arsis, Zuivelplein 5 in Bergen op Zoom
Data: De expositie is geopend tot en met 29 mei
Openingstijden: Iedere vrijdag, zaterdag en koopzondag van 12:00 tot 17:00 uur
Toegang: Gratis

Links:

Cookieinstellingen