Kunstmarkt bij Galerie Arsis in Bergen op Zoom

Vrijdagmiddag opende bij Galerie Arsis aan het Zuivelplein in Bergen op Zoom de Paas-kunstmarkt die tot en met maandag 1 april geopend zal zijn.

Er doen circa twintig kunstenaars mee aan de kunstmarkt  en elk van deze kunstenaars heeft werken bij zich in zijn eigen stijl en  disciplines .Er zijn natuurlijk schilderijen en beelden, maar ook ijzerdraad sculpturen, glaskunst, keramiek, tassen en nog veel meer. Er is echt voor iedere smaak wel wat te vinden en het mooie van deze kunstmarkt is dat mooie kunst niet altijd peperduur hoeft te zijn Maar dat een leuk kunstwerkjke voor thuis of om cadeau te geven best betaalbaar kan zijn..

Door de veelheid van stijlen is het sowieso een plezier om in de galerie rond te lopen, de kunst te bewonderen en een praatje met de kunstenaars te maken.

 

De meeste kunstenaars zijn bij hun stand aanwezig. Natuurlijk verkopen ze graag een kunstwerk, het is tenslotte een kunstmarkt, maar het merendeel van de deelnemers zal ook de tijd nemen om over hun werk te vertellen.

 

De kunstenaars

De deelnemende kunstenaars zijn Anouk Gunter, Yasmin Reiners, Gabi Tomas, Lia Reijnders, Janine Chedd, Lisette Zagers, Sonja Peersman, Gerard Fransen, Frits Sonnenberg, Suzana Jovanovic, Djula de Nijs, Linda Snoek, Adrienne Kusters, Irene Ooms, Clemy Veeger, Yvonne Ploeg, Jan Kettelerij, Lisa Snoek en Frank Beek.

Sonja Peersman

Op haar stand met keramiek vertelt Sonja Peersman dat er veel verschillende manieren te zijn om keramiek te bakken. Ze legde uit dat zij ook op haar stand verschillende soorten keramiek heeft. Porcelein bijvoorbeeld wordt bij 1200 graden gebakken. Raku bij 1000 graden, waarna het in zaagsel gelegd wordt dat vlam vat en zorgt voor een zwarte kleur op alle delen die niet geglazuurd zijn. Sagger is weer een ander procedé waarbij het keramiek bij 900 graden gebakken wordt in kapsel. Elk soort bakken geeft weer een ander effect.

Jan Kettelerij

Vlak naast de ingang staat de stand van Jan Kettelerij. De beeldhouwwerkjes die hij op zijn stand heeft staan zijn geïnspireerd door geometrie. het zijn oloïde van albast.De oloïde is een vorm die ontstaat wanneer je twee cirkels in een hoek van 90 graden in elkaar schuift, op zo’n manier dat de rand van de ene cirkel door het middelpunt van de andere cirkel gaat. Later bleek deze vorm een goed hulpmiddel was bij het mengen van vloeistoffen.

Pani Olshanska

In Kiev in Oekraïne had Pani Olshanska haar eigen bedrijf maar twee jaar gelden is ze naar Nederland moeten vluchten voor de oorlog. Nu probeert ze de draad weer op te pakken en maakt en verkoopt weer de producten die ze in Kiev ook verkocht. Zo heeft de kaarsen van bijenwas, badschuim met kruiden en bloemen, zelfgemaakte zeep en geurhangertjes. Ze doet ook in oud porceleinen via haar Instagram account kan je haar werk ook kopen.

Suzana Jovanovic

Naast de niet zo heel grote schilderijen die Suzana op haar stand heeft, maakt ze ook veel grotere schilderijen, die ook in een andere exposities te zien zijn geweest. Voor deze kunstmarkt heeft ze vooral wat kleinere en betaalbare schilderijen meegenomen. Naast het schilderen, geeft Suzana ook schilderlessen en workshops.Op de kunstmarkt zal ze ook met alle plezier informatie geven over het hoe en waar van de schilderlessen. Op haar website is hier ook alles over te vinden.

Dit zijn zo maar vier van de kunstenaars op de kunstmarkt. Natuurlijk is er over elke kunstenaar en zijn of haar kunst wel wat te vertellen maar het beste is toch echt om zelf naar het Zuivelplein in Bergen op Zoom te gaan en het met eigen ogen te zien.

>>> Kijk voor veel meer foto’s van de kunstmarkt in de fotoserie bovenaan dit artikel <<<

Praktische informatie

Datum:tot en met maandag 1 april
Tijd: 13.00 tot 17.00 uur
Locatie: Arsis galerie, Zuivelplein 5 Bergen op Zoom
Toegang: gratis

Cookieinstellingen