Orkesten uit Roosendaal en Bergen op Zoom bundelen krachten en geven samen een concert

Foto: Symfonieorkest Jacob Obrecht

het Roosendaals Symfonieorkest en Symfonieorkest Jacob Obrecht uit Bergen op Zoom werken samen als Symfonieorkest XXL. Op 10 december spelen ze samen in de ontmoetingskerk.

Nadat de orkesten vorig jaar al verrassend een nieuwjaarsconcert hebben gegeven met het thema ‘Classic meets Pop’, kwamen ze tot de conclusie dat zo’n grootse samenwerking wel naar meer smaakt. Na het lichtere programma met pop- en musical is het weer tijd voor een concert louter klassieke stukken op de lessenaar. Deze keer is gekozen voor de Unvollendete van Schubert, de Egmont ouverture van Beethoven en het 2e pianoconcert van Chopin. Dit alles onder leiding van Carlo Nabbe, al 8 jaar de dirigent van Symfonieorkest Jacob Obrecht.

Het concert vindt plaats op zondag 10 december om 15:00 uur in De Ontmoetingskerk Bolwerk-Zuid te Bergen op Zoom.

Het pianoconcert wordt uitgevoerd met Sander Lekkerkerk als solist. Hij begon op negenjarige leeftijd met pianolessen. In 2008 nam hij deel aan het toneelstuk ‘Glenn Gould’, een theaterproductie met o.a. Stefan de Walle en als regisseur Franz Marijnen. Hij kreeg onder andere les van Marcel Baudet, artistiek directeur van het Young Pianist Foundation. Jarenlang speelde hij steevast als solist op het Haagse Vredesfeest en organiseert sinds 2016 een concertserie om voor buitenlandse studenten een podium en enige financiële steun voor hun studie te verzorgen. Zomer 2014 deed hij mee aan de masterclass bij het FestiVal d’Anniviers te Grimentz, Zwitserland, waar hij een prijs en beurs ontving. Daarop werd hij uitgenodigd bij Opium op 4, het bekende radioprogramma, te spelen. Niet lang daarna speelde hij solo in de Jurriaanse Zaal in de Doelen in Rotterdam. Twee maanden daarna speelde hij in de Grote Zaal van de Doelen, waar Steve Reich’s music for a large ensemble werd uitgevoerd. In april 2015 kreeg hij de opdracht kreeg een heel pianoconcert van Mozart in een week in te studeren en de week daarop vertrok hij naar o.a. Zwitserland en België om dit uit te voeren. Sindsdien speelt hij met enige regelmaat in het buitenland. Hij ontving verder masterclasses van Hakon Austbo, Jan Dobrzelewsky, Martin Vojitsek, Riko Fukuda, Andreas Haefliger en anderen. Momenteel bekwaamt hij zich verder bij Stéphane de May. Naast veel solospel speelt Sander graag met zijn pianotrio, Trio Solé, met Karen Su op de viool en Ignasi Solé Piñas op de cello. Ook geeft hij graag les.

Kaarten voor dit matineeconcert zijn te koop bij Boekhandel Quist te Bergen op Zoom en Boekhandel Vermeulen te Halsteren voor € 15,00 per stuk. De toegang voor kinderen tot en met 12 jaar is gratis.

Reacties