Finale Topcompetitie veldrijden Huijbergen op 6 januari 2018

Archieffoto
Foto: Regioactueel

Na een onderbreking van een winter, zal de Stichting Wielercomité Huijbergen, op 6 januari 2018 de Finale Topcompetitie veldrijden organiseren voor de junioren, dames en elite/beloften renners.

De finale van het EK veldrijden 2015 van de beroepsrenners ligt nog vers in ons geheugen. Wat een spanning en een succes! Lars van der Haar en Wout van Aert brachten de finale tot een apotheose en de overwinning ging uit eindelijk naar Lars van der Haar.

Op 6 januari 2018 komen ook de masters, sportklasse/amateurs en nieuwelingen aan het vertrek. De organisatie rekent deze dag op meer dan 300 renners die aan het vertrek zullen staan met daarbij de nationale toppers van weleer.

Daarnaast heeft de organisatie vanuit de KNWU voor de 5de maal het NK veldrijden toegewezen gekregen. Deze zal verreden worden op 12 en 13 januari 2019. De algemene reacties van sponsoren en supporters zijn lovend daar de cross niet is weggevallen uit het Cyclo-cross cyclus. Met zo’n prachtig parcours en organisatie moet dit in stand gehouden blijven.

Parcoursmeester Jan Maas heeft in het parcours van het EK veldrijden 2015 een kleine wijziging doorgevoerd op de Tiestenduin. Hier zullen de renners 3 maal de duin op moeten lopen. Voor het publiek is dit een schitterend spektakel. Daarnaast zal de vermaarde “chicken run” achter de Nootjesberg ook opgenomen worden in het parcours.

Met de organisatie van de nationale cross binnen de grenzen van de gemeente Woensdrecht wordt de wielergemeente op de Brabantse Wal opnieuw op de kaart gezet.

Reacties