WC Huijbergen ATB Toertocht op 7 januari 2018

Archieffoto
Foto: Jan

Wieler Commitee Huijbergen organiseert op zondag 7 januari 2018 weer de populaire ATB Toertocht over een gedeelte van EK parcours 2015 en het NK veldrijden 2019.

De vorige editie had een eenmalig afwijking van de datum vanwege nieuwjaarsdag en werd de ATB toertocht georganiseerd op een vrijdag. Toch waren er deze dag ruim 1200 deelnemers naar Huijbergen afgereisd.

ATB toertocht Huijbergen is ook een van de populairste tochten in Zuidwest Nederland en Belgie. De toertocht zal nu plaats vinden op zondag 7 januari 2018. Een mooie gelegenheid om het nieuwe jaar sportief te laten beginnen. Op deze dag krijgt wederom iedereen de gelegenheid om over het unieke gedeelte van EK parcours 2015 en het NK veldrijden 2019 te rijden. Een ieder kan deelnemen aan de toertocht waar men over paden komt waar men nog nooit geweest is, terwijl ze toch in de “achtertuin” liggen.

De tocht vertrek vanuit MFC “De Kloek” Prior Borrekensstraat te Huijbergen. Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden: 30 km of 50 km. Inschrijven kan vanaf 8.30 tot en met 10.30 uur.

De kosten bedragen € 4,–.

Naast het gedeelte over het EK parcours gaat de tocht van 50 km over Belgisch grondgebied richting de Grote Meren en komt daarna weer terug in Huijbergen om daarna naar de Walse duinen te gaan. Parcours voert 90% door de bossen en velden. Er is een tussenstop voorzien waar men koude of warme drank en een versnapering kan krijgen.

Deze tocht is voor iedereen toegankelijk of men nu wel of niet goed is in het mountainbiken. Dit alles komt tot stand met medewerking van : Gemeente Woensdrecht, Evides Watermaatschappij, Staatsbosbeheer, Brabants Landschap, privé eigenaren Beheer Kalmthoutse Heide, MFC De Kloek en de vele vrijwilligers.

Bij aankomst is er gelegenheid om te douchen. Er zullen ook fietsspuitplaatsen aanwezig zijn om de fietsen schoon te spuiten.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met tel. 0164-642043, mobiel 06-51171943 of www.wchuijbergen.nl

Reacties