Zaterdag 3 maart: Tweede editie voor Reggae T Festival

Met merchandise, eten en uiteraard muziek geeft Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom deze avond ruim baan aan het Jamaicaanse muziekgenre.

Optredens zijn er van onder andere U-Brown en Omar Perry, zoon van de legendarische Lee ‘Scratch’ Perry.

Tijdens het reggae festival wordt Gebouw-T omgetoverd naar Caribische sferen. Een groot aandeel hierin hebben de bands van deze avond. Onder andere U-Brown, Omar Perry, Asham Band, Junior Kenna & Rude Cut Band, One Nation Band en Black Star Sound maken hun opwachting tijdens het festival. De inmiddels 61-jarige U-Brown is een legendarische Jamaicaanse toaster/DJ. Toasten wordt vaak gezien als de Jamaicaanse voorloper van rappen, waarbij de toaster over dubversies van bekende tracks zingt, praat en rapt. Anno nu treedt U-Brown nog steeds over de hele wereld live op.

Als zoon van de befaamde reggaeproducer en muzikant Lee ‘Scratch’ Perry zag Omar Perry menig bekende reggae artiest passeren in de studio van zijn vader. Vanaf zijn zesde is hij zelfs samen met zijn zusje te horen in het achtergrondkoortje van vele bekende reggae-opnames. Als reggae artiest koos Omar Perry echter zijn eigen weg. In 2015 verscheen zijn vierde plaat.

Junior Kenna is een van de Nederlands grootste talenten. Hij komt dan ook uit een muzikale familie; zowel zijn moeder, omen en neven, als vader (Kendread) zijn werkzaam als professioneel artiest. Hij neemt de gelouterde Rude Cut band mee, die eerder al optraden met Warrior King, Nkulee Dube en Mark Wonder.

Naast muziek kan de bezoeker van Reggae T Festival genieten van Caribisch eten en is er een diversiteit aan merchandise aanwezig. De voorverkoop voor het festival is inmiddels gestart. Tickets kosten €17,50 en zijn onder andere verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl.

Reacties