Line up Dijkrock Rilland 2018 is bekend

Archieffoto Dijkrock 2017
Foto: Jan

De bands voor Dijkrock 2018 zijn bekend. het varieert van een flinke lading traditionele Hardrock tot supergezellige Folkrock.

Het programma voor vrijdag 13 april

Op vrijdagavond 13 april wordt traditioneel gestart met het Open Podium, waar jonge muzikanten zich kunnen laten horen en zien. De inschrijving voor het open podium is in volle gang en sluit op 1 maart 2018. Dus…….zit je in een beginnende Rock- of Bluesband en wil je podiumervaring opdoen? Meldt je dan aan op www.dijkrock.nl.

De winnaar opent Dijkrock 2019 met een betaald optreden. De deelnemers zullen eind maart bekend zijn. Naast de jurering door professionele muzikanten, zal ook het aanwezige publiek een stem hebben in de uitslag. Als afsluiter van de avond is gekozen voor een “oude bekende”.

LOCK STOCK

Deze heren speelden ook op de te gekke Dijkrock X-mass party in 2015. Deze Haagse heren ramden daar zonder moeite de nummers die wij allen lief hebben achter elkaar door.

Opgericht in 2014, spelen ze heel graag de niet zo gebruikelijke rockcovers met veel energie. Zij komen jullie oortjes weer verwarmen als afsluiter van de vrijdagavond. Let’s rock this joint!!

Tijdens dit optreden zal ook de winnaar van het open podium bekend worden gemaakt en de prijsuitreiking plaatsvinden.

Vocals & guitar: Matthijs de Jong
Bass: Anies van Tol
Drums: Willem Huberts
Guitar: Mike van Driel

Het programma voor zaterdag 14 april

Een zaterdag vol met prachtige bands, waar voor iedere (Dijk)rockliefhebber wel een favoriet bij zit. Afwisseling in stijlen en tributes aan de groten der rockgeschiedenis. Het wordt zeker weten puur genieten aan de dijk in Rilland.

Filthy McNasty

Wie vorig jaar deze heren 30 minuten heeft horen knallen op het open podium, weet nog dat zij terecht winnaar waren van het open podium 2017. Wat een energie en wat een geluid! Knallen van begin tot eind! Traditie getrouw opent de winnaar van het open podium de zaterdag van het festival.

Deze 4 heren zijn weer afgereisd vanuit Hoorn om alvast een goede start van de zaterdag te maken. Met hun (naar eigen zeggen) Hi Speed Rock-‘n-Roll zal Dijkrock 2018 zeker goed uit de startblokken komen. Invloeden komen uit Punk, Metal, Hardcore en Rock & Roll, wat het afwisselend maakt. Dit alles zit in een modern jasje.

Muzikale vergelijkingen met Poison Idea en Fu Manchu zijn gemaakt. De band stond nog in voorprogramma’s van o.a. Peter Pan SpeedRock, John Coffey en Karma To Burn. Een show van Filthy McNasty is altijd stevig, vol energie, overgave en volume. Moshpit gegarandeerd!

Vocals: Kosta
Guitar & backing vocals: Robert
Bass: Koen
Drums: Cuup

Crazy Little Things (Queen tribute)

Een band die het oeuvre van Queen onder handen neemt. Je moet het maar durven. Maar de groep Crazy Little Things heeft zich vastgebeten in de songs van één van de grootste popbands uit de muziekhistorie.

De band is het geestenkind van toetsenman Marijn van den Branden en drummer en muziekjournalist Jean-Paul Heck. Beiden zijn ‘die hard’ Queen-fans en organiseren regelmatig ‘Queen-avondjes.’ Met een bassist Frank Dries en gitarist Jeroen Lips gingen Van den Branden en Heck aan de slag. Queen-muziek vraagt om een aparte benadering want fan zijn en de songs spelen, dat is wel even iets anders.

In zanger Marijn Geluk vonden zij de frontman die de hoge noten van Freddie Mercury weet te pakken en die ook nog is behept met het nodige charisma. Gitarist Lars van Herel en zangeres Debby Zimmerman zorgen mede voor de bombastische sound en alle bijzondere koortjes van Queen op het podium.

De liefde voor Queen zit diep bij veel muziekliefhebbers, dat blijkt uit de volle zalen die Crazy Little Things al heeft mogen bespelen. Ze spelen, net als de originele band, de talloze hits zoals Another One Bites The Dust, I Want To Break Free, Somebody To Love, We Are The Champions… En ook Crazy Little Thing Called Love waar de band naar vernoemd is, en Bohemian Rhapsody natuurlijk.

Daarnaast deinzen ze er niet voor terug om moeilijke tracks zoals The March Of The Black Queen of The Prophet Song te spelen. Crazy Little Things is opgericht om het oeuvre van wellicht de beste pop/rockband alle tijden te eren.”

Drums: Jean-Paul Heck
Keys: Marijn van den Branden
Bass: Frank Dries
Guitar: Jeroen Lips
Vocals: Marijn Geluk
Guitar&vocals: Lars van Herel
Vocals: Debby Zimmerman

Whatever You Want (Status Quo tribute)

Toen in 1962 heel Engeland in beweging kwam en o.a. The Beatles, de Rolling Stones en the Animals zijn gestart, stonden in een school ten zuiden van Londen drie vrienden, Francis Rossi, Rick Parfitt en Alan Lancaster aan de wieg van één van de meest mythische groepen. 56 jaar en honderd twintig miljoen verkochte albums later bestaat Status Quo nog altijd.

Ondanks de storm van 1984, toen het vertrek van Lancaster bijna de dood van de band inluidde, werd de groep sterker dan ooit. Sommige fans blijven beweren dat de echte Status Quo sinds het vertrek van de bassist niet meer bestaat. Anderen zijn van mening dat de beste muziek tijdens de laatste vijfentwintig jaar werd gemaakt.

De Belgische groep WHATEVER YOU WANT wenst deze twee kampen te verenigen en overloopt de volledige loopbaan van Status Quo. Tijdens hun verbazingwekkende en tot in de puntjes verzorgde show komen alle grote hits van deze legendarische groep aan bod: Whatever you want, Caroline, Paperlane, Just supposing, …

Doe uw oren en ogen wijd open: u droomt niet, zij staan er! De muziek van Status Quo, door de jaren heen! Een uitzonderlijk realistische voorstelling, een mix van nostalgie, energie en emotie. Rock ’n roll op z’n best.

Bass & vocals: Didier Kee
Drums: Johnny de Pessemier
Keys, guitar, vocals, harp: Bernard Wrincq
Lead guitar & vocals: Fred Petitjean
Guitar & vocals: Bull Ghaye

5150 (Van Halen tribute)

Als trouw jurylid en veelzijdig gitarist mag Conrad Hultermans niet ontbreken op Dijkrock 2018. Met zijn vrienden van Van Halen Tribute 5150 zal hij dit jaar de wereldberoemde klanken van de broertjes Van Halen laten schallen door de Dijkrocktent.

Van Halen heeft vanaf het begin in de internationale classic rock scene gestaan. Ondanks enkele bezettingswisselingen mag de band zich tot op de dag van vandaag in een ongekende populariteit verheugen.

Voor Nederlandse fans is het extra interessant om te weten dat de familie Van Halen afkomstig is uit Nijmegen, maar opgroeide in de Verenigde Staten. Gitaristen overal ter wereld raken nog altijd geïnspireerd door Eddie’s unieke sound, riffs en solo’s en willen dan ook zijn gitaarspel en techniek imiteren. Zo ook Conrad Hultermans en Sebas Honing, die beiden actief zijn in totaal uiteenlopende en soms zelfs tegengestelde takken van muzikale sport.

Samen kwamen ze op het idee om hun bewondering voor “King”Eddie op het podium tot uiting te brengen. Omdat Conrad en Sebas niet voor elkaar onderdoen en elkaar steeds afwisselen en aanvullen, is 5150 in staat om de originele sound van vooral de eerste Van Halen albums zeer goed te benaderen.

Het repertoire van 5150 is dan ook voornamelijk gebaseerd op het vroegere werk van de band, maar er worden ook uitstapjes gemaakt naar latere albums.

Bass: Frank Dries
Guitar: Conrad Hultermans
Drums: Stefan Maas
Guitar: Sebas Honing
Vocals: Stan Verbraak

Bon Scotch (AD/DC tribute)

Sinds de oprichting in 2009 heeft Bon Scotch een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Bon Scotch geldt als dé nieuwe AC/DC tribute sensatie die op dit moment de betere podia in binnen- en buitenland bestormt. Zoals Metropool Hengelo, Gebouw T Bergen op Zoom en Nijdrop Opwijk (BE). Maar ook op volgepakte festivals zoals o.a. Dicky Woodstock, Pigpop, Nirwana Tuinfeest en Sandnes Rally (NO) gaat het dak eraf. Iedereen gaat plat voor deze vertolking van het AC/DC van de jaren ’70.

Bon Scott (zanger AC/DC van 1974 – 1980) mag dan helaas niet meer onder ons zijn, maar met Bon Scotch zou je dat bijna vergeten.

Onder leiding van een charismatische leadzanger evenals de in schooluniform geklede gitarist zorgt deze energieke band voor de ultieme AC/DC beleving. Met een show waarin alle klassiekers zoals Highway To Hell, Whole Lotta Rosie, TNT, en Let There Be Rock van het Bon Scott-tijdperk voorbij komen, en een sound die werkelijk ongelofelijk dicht bij het origineel in de buurt komt is er als AC/DC-liefhebber geen betere manier om je weer in de 70’s te wanen dan met Bon Scotch.

Guitar&vocals: Mario
Drums: Geert
Vocals: Mari
Guitar: Michel
Bass: Theodoor

Silver Wolf (Judas Priest tribute)

De Belgische band Silverwolf is een tribute aan de legendarische band Judas Priest, de Engelse groep en grondlegger van Heavy Metal sinds 1974, die vandaag nog steeds actief is… Judas Priest is een grote invloed en inspiratie geweest voor verschillende generaties van muzikanten en Hardrock- en Heavy Metal groepen wereldwijd. De muziek van “The Priest” telt miljoenen fans vanuit alle continenten… en zo ook zeker onder de Dijkrock fans. Reden voor ons om deze krachtige tribute te kiezen voor dit jaar.

Silverwolf is opgericht in 2013 door een groep bevriende muzikanten met een enorme passie voor alles wat te maken heeft met “The Priest”. Zij delen hun passie op het podium en laten het publiek dit ongelooflijke répertoire ontdekken of herontdekken.

Vocals: Silver
Guitar: Vince Wolf
Guitar: Fre Pernuchi
Bass: Dide Kee
Drums: Mario Zola

Never Mind Nessie

“Are you ready for a party ?!” Sinds 2009 sturen de folkpunkers van Nevermind Nessie hun strijdkreet het publiek in bij elk stomend optreden. Nevermind Nessie staat garant voor opzwepende folkrock die elke dansvloer omtovert tot een kolkende moshpit. Geen platgekauwde versies van de gekende klassiekers, maar verse punkrocksongs met traditionele en eigen melodieën op viool, whistle en accordeon.

In 2015 bracht de Belgische (Lokeren) band zijn eerste full album uit. ‘Story of a lost generation’ en op 10 maart 2017 verscheen het 2de album ‘Best of Foes’ . De voorbije jaren werden meer dan 100 optredens afgewerkt in binnen- en buitenland.

Van de Saint Patrick’s Day optredens in kroegen, langs het voorprogramma van Urbanus en de Fanfaar naar verschillende festivalpodia: Nevermind Nessie gaat er steeds keihard voor, mét feestgarantie!

Guitar & vocals: Hendrik
Fiddle: Charlotte: Fiddle
Accordeon & Tin Whistle: Vincent
Vocals: Tijl
Drums: Sam

Links

Algemene informatie

Vrijdag:

  • Terrein open vanaf 19.00 uur
  • Ticketprijs €10,00

Zaterdag:

  • Terrein open vanaf 12.00 uur
  • Ticketprijs €20,00
  • Combiticket: €27,50 in de voorverkoop, €30,00 aan de kassa

Voorverkoopadressen:

  • Eetcafé ’t Klavertje te Hoogerheide
  • Café Calfven te Ossendrecht
  • www.pedaal.nl

Reacties